Met energieke feel good west coast vibes , album ‘For The Dreamers’ verschijnt 13 oktober
Met het energieke ‘Feels Like A Malibu Day To Me’ geeft de Haagse indie americanaband Yellofox een laatste single voor de release van het nieuwe album prijs. Als een eerbetoon aan de artiesten uit de Amerikaanse West Coast scene in Californië, die een grote bron van inspiratie zijn voor de band. Met een discobeat-achtig ritme en een opbeurende melodie is het de perfecte soundtrack voor de nazomer. Het volledige album ‘For The Dreamers’ verschijnt op 13 oktober en wordt op 2 november door het zestal gepresenteerd met een live show in het Paard in Den Haag.  
Zanger/gitarist Marc Mosmans, die voorheen in de bands Venus Flytrap en The Dustbowl Drifters speelde, vormt samen met zangeres/celliste Jorieke de Vet het artistieke hart van Yellofox. Mosmans en De Vet – in het dagelijks leven ook een koppel – delen dezelfde passie voor verhalen vertellen, zowel in de muziek die ze samen maken als in de gezamenlijke multidisciplinaire producties waarin illustratie, video, design en muziek een belangrijke rol spelen. Het zijn altijd herkenbare menselijke thema’s en emoties waar ze over schrijven; twijfels, geluk, verlangen, verbazing. Zo ook in de verzameling beschouwende verhalen die het nieuwe album vormen. De liedjes klinken melancholisch, maar tegelijkertijd hoopvol en positief.
De muziek van Yellofox is beïnvloed door songwriters uit de jaren zestig en zeventig, zoals Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons en Jackson Browne, en in de cello van Jorieke de Vet hoor je in de verte Nick Drake, maar ook meer hedendaagse artiesten als Bonnie Prince Billy, Eels, The Barr Brothers en Fleet Foxes vormen een bron van inspiratie. Wat vooral opvalt is de samenzang van De Vet en Mosmans, met meerstemmige melodieën die de sfeer van het Amerika van de jaren zeventig oproept.
Werd het debuutalbum ‘Tomorrow Will Be Gone, It’s Sad To Know, But This Is Today’ uit 2020 nog met hulp van gastmuzikanten ingespeeld, ondertussen bestaat Yellofox uit een vaste bezetting waarmee het nieuwe album ook is opgenomen. Mosmans en De Vet worden omringd door een viertal muzikanten op drums, contrabas, gitaar en viool, met veel meerstemmige zang. Gezamenlijk vormen ze een solide band, die luisterliedjes afwisselt met opzwepende ritmische songs, waarin echo’s van bluegrass, folk en indiepop doorklinken. De variatie in songs en stijlen heeft het zestal op het nieuwe album in een consistent bandgeluid weten te vangen.
15 september 2023
In dit bericht:
Translate »