De ruige rocktrack Bogus Operandi markeert, na tien jaar stilte, de langverwachte terugkeer van The Hives. Naast deze nieuwe single heeft de Zweedse band ook hun aankomende album The Death Of Randy Fitzsimmons aangekondigd dat op 11 augustus zal verschijnen. De plaat is geproduceerd door Patrik Berger (Lana Del Rey, Robyn en Charli XCX).

Bogus Operandi, hier op Spotify te beluisteren, barst van de wilde energie die kenmerkend is voor de band met een indringend en explosief en tegelijk verfijnd geluid. Ook heeft de band een video voor Bogus Operandi uitgebracht die geregisseerd is door Aube Perrie (Harry Styles, Megan Thee Stallion). 

Met een knipoog legt de band de macabere titel van het album uit. Zo hebben ze sinds de release van hun album Lex Hives in 2012 hun oprichter, mentor en songwriter Randy Fitzsimmons niet meer gezien of gesproken. Na een zoektocht kwamen ze bij het graf van Fitzsimmons. Hier vonden ze geen lichaam, maar in plaats daarvan meerdere tapes, pakken en een stuk papier met de titel The Death Of Randy Fitzsimmons. De tapes bevatten demo’s die later de twaalf nieuwe nummers op het album The Death Of Randy Fitzsimmons zijn geworden.

Over het album zegt frontman Pelle:

“There’s no maturity or anything like that bullshit, because who the f*** wants mature rock’n’roll? Rock’n’roll can’t grow up, it is a perpetual teenager and this album feels exactly like that, which it’s all down to our excitement – and you can’t fake that shit.”

De Zweedse rockband is opgericht in 1993 en bestaat uit de bandleden Howlin’ Pelle Almqvist (zang), Nicholaus Arson (gitaar), Vigilante Carlstroem (gitaar), Chris Dangerous (drums) en The Johan And Only (bas). The Hives heeft in het begin van deze eeuw zichzelf op de kaart gezet binnen de garagerock scene, naast bands als The White Stripes en The Strokes. Ze zijn wereldwijd doorgebroken met singles als Hate To Say I Told You So en Tick Tick Boom.

5 mei 2023
In dit bericht:
Translate »