Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Vaste gast King Krule is ook weer op dit album te horen. De nieuwe single Fishbrain is nu uit.

The Sunset Violent gaat verder waar Mount Kimbie’s laatste studioalbum Love What Survives uit 2017 ophield, door moderne indie, shoegaze en elektronica naadloos samen te smelten tot weer een zeer unieke en vooruitstrevende LP van één van Londens meest vooraanstaande, hedendaagse bands. Het album werd geschreven in Yucca Valley in Californië, een klein Westernstadje met een geschiedenis van vermeende UFO-waarnemingen. De surrealistische, auburn-getinte tonen van de woestijn en het ruwe Americana-landschap zijn terug te horen in elk van de negen nummers van het album. Ze vormen een perfecte combinatie met de abstracte verhalen van het album, de tot nadenken stemmende teksten en de vooruitstrevende songwriting, wat opnieuw resulteerd in een klassieke Kimbie-plaat.

Mount Kimbie’s oprichters Dominic Maker en Kai Campos wonen de laatste jaren ver uit elkaar, de eerste in LA, waar hij zijn werk voor Mount Kimbie combineert met songwritingsessies voor artiesten als James Blake, SZA, Metro Boomin’, Travis Scott, Arlo Parks en Flume; de tweede in Londen, waar zijn hardwarematige DJ-sets in clubs als Printworks, Fabric en Blitz alom worden geprezen. Toen de tijd aanbrak dat het tweetal aan een nieuwe Kimbie-plaat zou gaan werken verhuisden Campos en Maker voor een maand naar the middle of nowhere, in de echte woestijn. Het album werd in Londen afgemaakt met oude vertrouwelinge Dillip Harris en hun nu fulltime bandleden Andrea Balency-Béarn en Marc Pell, en resulteerde in hun meest gedurfde album dat geïnspireerd is door eclectische genoegens.

Tegelijk met de aankondiging van het album brengt de band ook de gloednieuwe single Fishbrain en de bijbehorende video uit, geregisseerd door Tegen Williams, met wie de band eerder samenwerkte aan de video voor Blue Train Lanes (ft. King Krule). De video is geïnspireerd op de houtskoolanimaties van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge en draait om een dystopisch verhaal over een ondergrondse textielfabriek op visschaal, en de repetitieve aard van het zwoegen van het dagelijks leven en de arbeid van de industrie. Bekijk de video voor Fishbrain hieronder. Eerder bracht Mount Kimbie al de single Dumb Guitar uit.

 

8 februari 2024
In dit bericht:
Translate »