Er was eens het luidste, smerigste en meest snelheid beluste trio in de wereld – de machtige Motörhead – die bedachten dat ze een introfilm nodig hadden om op het podium te komen tijdens hun tour voor hun gloednieuwe album Iron Fist. Dat werd dus geen softe promovideo, want dit was wel Motörhead in 1982, bestaande uit de baanbrekende line-up van de drie amigo’s Lemmy, Fast Eddie Clarke en Phil ‘Philthy Animal’ Taylor.

Wat ze produceerden is een bloederige, brutale, hilarische korte film geregisseerd door Nick Mead waarin ridders worden vermoord en maagden in nood zijn en was slechts beperkt te zien op waardeloze  bootleg VHS banden. Het is opgenomen in een bos bij Hertfordshire en toont een middeleeuwse, door de strijd geharde band die door een donker bos stampt, gevoed door wodka en zwaaiend met wapens, gehoornde helmen draagt ​​en er woest uitziet terwijl ze met hun Iron Fist door de lucht slaan!

Stel je een “Monty Python en de Heilige Graal” achtige, roekeloze, ongezonde en gevaarlijke amfetamine-nachtmerrie voor en je bent halverwege.

En nu, ter ere van de 40e verjaardag van het album dat dit stuk filmische pastiche inspireerde, is de Iron Fist-trailer opnieuw ontdekt, gedigitaliseerd en officieel uitgebracht en voor iedereen te zien. Oorspronkelijk was het onheilspellende ‘Mars, Bringer Of War’ van Gustav Holst de soundtrack, maar nu is de niet eerder uitgebrachte instrumentale demo ‘Ripsaw Teardown’ het geluidsbed. Het is een prachtig document voor de fans en luid de aanstaande release van de Iron Fist 40th Anniversary edities in.

Terwijl het album bij de release werd af geserveerd door de critici, onthult het zichzelf nu als een cruciale momentopname van de band in een bepalende periode. Het volgde op de opeenvolgende krakers Ace Of Spades en No Sleep Til Hammersmith, toen het drietal vast kwam te zitten in de tornado van succes. Maar in echte Motörhead-stijl gingen ze hun volgende fase in met zo’n snelheid dat het uiteindelijk de laatste kamikaze-joyride van dit trio werd.

Om de 40ste verjaardag van dit baanbrekende brok geweld in het Motörhead-arsenaal te vieren, wordt het uitgebracht in nieuwe luxe-edities. Er zullen hardcover book-packs zijn in twee cd- en drie LP-formaten, met een remaster van het originele album, niet eerder uitgebrachte demo-bonustracks en een volledig concert oorspronkelijk uitgezonden op Radio Clyde op 18 maart 1982. Plus het verhaal van het album en vele niet eerder vertoonde foto’s. Er is ook een limited edition van de originele vinyl plaat in blauw met zwarte swirl vinyl.

Zie hieronder de volledige details van de Iron Fist-releases en bezoek ook www.iMotorhead.com voor meer nieuws en updates!

3 september 2022
In dit bericht: