Er is altijd al een sterke band geweest tussen het baanbrekende Motörhead en het machtige Metallica. Een unieke vriendschap was er de afgelopen decennia tussen de bands, met Metallica die zelfs op Lemmy’s 50e verjaardag speelde in 1995 allemaal verkleed als de grote man zelf onder de naam The Lemmy’s. Motörhead heeft op zijn beurt een eerbetoon gebracht aan enkele van Metallica’s beste nummers en won zelfs een Grammy voor hun cover van ‘Whiplash’ in 2004. Hun cover van een van de meest iconische hardrockklassiekers aller tijden “Enter Sandman” werd echter tot nu toe een beetje over het hoofd gezien. Oorspronkelijk opgenomen voor een ECW Wrestling-compilatie in 1998 (die ook werd genomineerd voor een Grammy), was het nummer tot nu toe niet beschikbaar buiten de reeds  genoemde cd….

 

In deze te gekke, nieuwe animatievideo maak je een huiveringwekkende, nachtelijke reis door de nachtmerries van een kind dat in zijn dromen wordt achtervolgd door de kwaadaardige ‘Sandman’ en uiteindelijk wordt gered door de krachten van de onnavolgbare Motörhead ‘Warpig’. De video is geproduceerd door Mulberry Creative.

 

Motörhead’s Enter Sandman is nu ook beschikbaar op alle streamingplatforms, inclusief Dolby Atmos op Apple Music en 360 Spatial Audio op Amazon. Er is ook nu ook een exclusieve 7-inch single in beperkte oplage met geëtste Warpig B-kant, samen met exclusieve merch en bundels, verkrijgbaar in de officiële Motörhead-winkel zolang de voorraad strekt!

 

9 mei 2023
In dit bericht:
Translate »