Na de release van de singles ‘The Sunrise’, ‘Ride or Die’ en ‘Pearl’ brengt Morpheus vandaag zijn nieuwe EP ‘The Ascent’ uit. Voor de productie van deze EP sloeg hij de handen ineen met Thomas Azier. Binnenkort zal deze EP ook op vinyl verschijnen, met op de b-kant de debuut EP ‘Morphosis’, die vorig jaar verscheen.

 

Beluister de EP ‘The Ascent’ hier: https://newa.ms/theascent

 

De nieuwe EP laat zich het beste omschrijven als filmische alternatieve popmuziek, met het innemende stemgeluid van Morpheus als hoofdingrediënt. Aangevuld met romantische maar donkere arrangementen en een door triphop geïnspireerde productie. Zeer geschikt om wat gezelschap te vinden voor de “eenzame zielen”, aldus Morpheus zelf.

 

De nieuwe muziek staat voor veerkracht na een periode van verdriet, het licht dat aan de horizon schijnt. Morpheus beschrijft het als een stap in een meer eigentijdse richting, en iets verder weg van het label ‘chansonnier’ dat aan zijn eerste EP ‘Morphosis’ was verbonden.

 

Tracklist ‘The Ascent’

  1. The Sunrise
  2. Ascend to Heaven
  3. Interlude: Ode to Dorian
  4. Pearl
  5. I’d Call You Again
  6. Ride or Die

 

Morgen speelt Morpheus zijn eerste headline show, en die vindt meteen plaats in het poppodium Salon in Istanbul. Live maakt Morpheus al een tijd indruk. Zo mocht hij het voorprogramma verzorgen van artiesten als Thomas Azier, Naaz, Kovacs, Pitou & Ásgeir. Maar ook zijn show op Noorderslag begin dit jaar maakte veel indruk, hiermee belande hij in de top 25 beste acts van het festival volgens 3voor12. Ook zijn optreden van ‘Pearl’ bij het Nederlandse TV programma ‘Sophie en Jeroen’ zorgde voor veel nieuwe fans.

 

Morpheus bracht zijn debuut-EP ‘Morphosis’ uit in februari 2023 en behaalde indrukwekkende cijfers met meer dan 1,5 miljoen streams, 40.000 maandelijkse luisteraars en meer dan 6.700 volgers op Spotify. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot een van de “12van3voor12” voor 2024, werd er over hem geschreven in onder andere Trouw en NRC, en in oktober 2023 was hij te gast bij het Nederlandse televisieprogramma VPRO ON STAGE, gecureerd door Naaz.

 

2 juni 2024
In dit bericht:
Translate »