Vandaag brengt Morpheus zijn nieuwe single ‘Pearl’ uit. Dit is een voorbode van zijn nieuwe EP ‘The Ascent’ die geproduceerd is door Thomas Azier en op 31 mei 2024 zal uitkomen. De ster van Morpheus blijft rijzen. Onlangs mocht hij het Grasnapolsky festival afsluiten en binnenkort mag hij voor zijn eerste internationale headline show afreizen naar Istanbul. Beluister de nieuwe single ‘Pearl’ hier: https://newa.ms/pearl

 

Pearl’ gaat over het verbloemen van je innerlijke onrust. Vaak heeft een ander helemaal niet door hoe het echt met je gaat en dragen we maskers om dat te verhullen. Morpheus zegt zelf: “het nummer onderzoekt het idee dat we vaak onbewust onze diepste gedachten verbergen voor de mensen om ons heen. En dat je daardoor het risico loopt om je gevoel van eigenwaarde te verliezen.”

 

Naast ‘Pearl’ staan ook de voorgaande singles ‘The Sunrise’ en ‘Ride or Die’ op de nieuwe EP ‘The Ascent’ die later deze maand zal uitkomen. De nieuwe muziek staat voor veerkracht na een periode van verdriet, het licht dat aan de horizon schijnt. Morpheus beschrijft het als een stap in een meer eigentijdse richting, en iets verder weg van het label ‘chansonnier’ dat aan zijn eerste EP ‘Morphosis’ was verbonden.

 

Morpheus bracht zijn debuut-EP uit in februari 2023 en behaalde indrukwekkende cijfers met meer dan 1,5 miljoen streams, 35.000 maandelijkse luisteraars en meer dan 6.200 volgers op Spotify. Hij mocht als voorprogramma optreden bij artiesten als Thomas Azier, Naaz, Kovacs, Pitou & Ásgeir en heeft al meer dan 55 shows gespeeld in de Benelux. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot een van de “12van3voor12” voor 2024, werd er over hem geschreven in o.a. Trouw en NRC en in oktober 2023 was hij te gast bij het Nederlandse televisieprogramma VPRO ON STAGE, gecureerd door Naaz.

3 mei 2024
In dit bericht:
Translate »