Het Nederlande indie gitaarpop trio Mood Bored heeft hun nieuwe single Lucky uitgebracht. Het is de opvolger van hun succesvolle debuut single Easy Going gevolgd door Pour Into Me.

In tegenstelling tot de voorgaande twee singles, klinkt Lucky veel meer mellow. Deze liefdevol klinkende track is weliswaar gehuld in mooie melodieën en warme harmonieën, maar schijn bedriegt. De titel en de sound zijn namelijk net zo misleidend als de tekst. Lucky gaat over het fenomeen gaslighting, dat mensen gevangen houdt in manipulatieve relaties.

Mood Bored is een nieuwe en jonge band die bestaat uit de vrienden Myrte, Daan en Timo. Ze hebben elkaar op de Rockacademie in Tilburg ontmoet. Samen maken ze nostalgisch aandoende liedjes die gaan over het vinden van een eigen plek in een wereld waarin alles lijkt te zijn verpest.

Met de singles Easy Going, die meteen een radio hitje werd op o.a. 3FM, Kink Radio en Radio Veronica, en Pour Into Me laten ze een geluid horen vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren. Lucky laat een andere kant van Mood Bored horen waarmee ze de luisteraar hun veelzijdigheid willen laten horen op weg naar hun debuut EP die op 28 april zal verschijnen.

Kort geleden werden ze zowel door Wolf Alice en Nations of Language persoonlijk uitgenodigd om een aantal support shows in Nederland te doen. Dit naast hun deelname aan de Popronde 2022 waar ze met hun meer dan 20 shows een van de meest geboekte bands waren.

 

Live:
10 maart – Utrecht, EKKO
18 maart – Nieuwendijk, Xinix
15 april – Goes, Popmonument
4 mei – Amsterdam, Cinetol (EP release show)
1 juli – Texel, Sompop

23 februari 2023
In dit bericht:
Translate »