De Canadese rockband Monster Truck was afgelopen jaren te zien als support act voor Nickelback, Deep Purple en Black Stone Cherry. Inmiddels is de band zo groot geworden dat men op eigen benen staat en dit jaar zelf een tour door Europa gaat doen.

We spraken de heren over deze stap en hun album True Rockers. “Tijdens onze tour met Deep Purple hebben we de meeste songs van True Rockers geschreven. Eigenlijk in de kleedkamers tijdens de opbouw en het wachten, “ verteld gitarist Jeremy Wilderman.
We hadden nog songs over die buiten de boot waren gevallen van het album ‘Sitting Heavy’. Thundertruck was een van deze songs en past uiteindelijk beter op dit album”

De band ging direct na de tour door naar de opname studio. De opname productie werd direct gestart zodat men voor de kerst klaar was. “Ja, het gaf ons even de ruimte om over alles na te denken. Tijdens deze break hebben we wat andere songs geschreven waardoor er een nieuwe aanwas van songs was. Met Gavin Brown zijn we teruggekeerd in de studio en hebben toen 3 nieuwe songs opgenomen. ‘Evolution’, ‘Hurricane’ en ‘Young City Hearts’ hebben we toen opgenomen en evelution werd ons eerste single. Het heeft ons meer gekost maar de laatste 3 songs zijn meer radio songs geworden. Dat is dan weer een verbetering in onze sound.”
“De keus was dat we voordien een optie van 8 songs hadden op uit te kiezen wat op single moest. Dat klinkt leuk maar betekent gelijk ook dat er geen highlight op het album is of dat het dezelfde soort van songs zijn.” “Nu zijn we wat uit onze comfort zone gekomen en een stap verder gekomen en leert ons hoe we de songs voor de toekomst willen ontwikkelen.”

Monstertruck leverde al enkele Ep’s en twee albums. “We hebben hiervoor 2 producers voor gebruikt en dat is prima. Maar wanneer we een andere producer hebben, daar leren we weer van en dat maakt ons gelijk sterker!” ‘We willen ons zelf meer pushen en meer fun hebben in het maken van songs”. Dit horen we ook op het album terug. De blues rock krijgt een Nickelback en Deep Purple sausje.

Voor het nummer ‘True Rocker’ kreeg de band ondersteuning van Dee Snider. Hij was al een groot fan en hij twittert wel eens over ons. Wanneer we in de buurt zijn komt hij vaak even langs. Voor dat nummer hadden we iemand nodig die niet in de band speelt. Vandaar dat we hem hebben gevraagd en wisten dat hij de beste keus hiervoor was.

23 december 2018
In dit bericht:
Translate »