Persbericht, woensdag 16 maart 2022

’s Werelds vooraanstaande psychedelische soulband, Monophonics, nodigt u van harte uit om de grootse heropening bij te wonen van het ooit bloeiende, ooit levendige etablissement, het legendarische Sage Motel. Een plek waar mensen de hoogte- en dieptepunten van het menselijk bestaan ​​ervaren. Een plek waar grote dromen en gebroken harten leven, waar mensen aankomen zonder ooit te weten hoe ze daar zijn gekomen. Het is de plek waar individuen zich op een kruispunt in het leven bevinden.

Wat in de jaren veertig begon als een schilderachtige motorlodge en een gemeenschappelijke pitstop voor reizigers en vrachtwagenchauffeurs, veranderde in de jaren zestig en zeventig in een bohemien hangplek. Artiesten, muzikanten en vagebonden van alle soorten zouden daar stoppen terwijl louche eigenaren enorme hoeveelheden geld in high-end renovaties pompte, wat uiteindelijk enkele van de meest prominente acts van het tijdperk aantrok. Maar toen het geld op was, veranderde The Sage Motel in een plek waar je per uur huurt.

Sage Motel, Monophonics’ vijfde studioalbum sinds 2012, vertelt zijn verhaal. Wederom geproduceerd door briljante bandleider Kelly Finnigan, legt het album een ​​tijdloos geluid vast dat zware soul combineert met psych-rock. Met hun vorige album, It’s Only Us, dat meer dan 10.000 fysieke eenheden verkocht en meer dan 20 miljoen streams verzamelde, heeft Monophonics het afgelopen decennium een ​​reputatie opgebouwd als een van de meest invloedrijke bands in het Noord-Amerikaanse land.

Als deze muren van het Sage Motel konden praten, zouden ze dit zeggen. Dus ga met ons mee terwijl we onderzoeken waar de verhalen worden verteld en ervaringen zich ontvouwen… wegzinkend in een zacht kussen van soulvolle psychedelica… in het Sage Motel.

Deel één van het Sage Motel verhaal is er met de single en video van Warpaint, welke ondeugden van elke bewoner onthult en de confrontatie opzoekt met de strijd van middelenmisbruik en verslaving. Hun warpaint verplicht ze om de dag onder ogen te zien, de strijd te tolereren, zich door de moeilijkste delen van hun wereld heen te slaan, een mens te zijn, het leven onder ogen te zien en het goede na te jagen. Gehuld in zware riffs en robuuste zang, geeft Warpaint je de eerste blik door de deuren van het Sage Motel.

Op 23 maart 2022 speelt de band in Amsterdam Paradiso in de Tolhuistuin,

16 maart 2022
In dit bericht:
Translate »