Persbericht, woensdag 16 februari 2022

‘White Wall’ is de eerste single afkomstig van het album ‘Heimat’ van Miriam Moczko. Het is een introspectieve song waarin de zangeres verkent hoe haar familieverleden op de achtergrond meespeelt in alles wat zij doet.

Voor de videoclip van White Wall dook Miriam in de VHS tapes van haar opa. Zij gebruikte beelden van een familiediner begin jaren negentig naast beelden waarin te zien is hoe zij haar best doet een tafel mooi te dekken terwijl er niemand komt opdagen.

“White Wall gaat over het gevoel dat je van iemand houdt maar niet tot diegene kunt doordringen. Er is de wens om dichter tot elkaar te komen, maar door persoonlijke ervaringen uit het verleden lukt het niet om een echte verbinding te maken ”aldus Miriam.

Miriam is opgegroeid in een Duits gezin met wortels in de provincie Opper-Silezië in Polen dat voor WOII nog Duits grondgebied was. Op haar achtste leerde ze de viool spelen, waarbij de liefde voor het spel echt opbloeide in het orkest. Ze ondervond daar voor het eerst de magie van het overgenomen worden door de muziek.

Hierna volgde onvermijdelijk een leven dat in het teken stond van zelfgeschreven liedjes. Ze speelde in meerdere bands, deed gigs op alle podia en festivals denkbaar, bracht verschillende EP’s uit en tourde solo langs de oostkust van Australië. Miriam heeft tijd genomen om haar stem te vinden waarmee ze haar verhaal kan vertellen met als resultaat haar debuutalbum ‘Heimat’ dat wordt verwacht in april 2022. Een tour in Nederland en Duitsland langs poppodia, culturele centra, muziek/theaterfestivals en buurtcentra staat gepland voor het voorjaar en de zomer van 2022.

Miriam Moczko: Website

18 februari 2022
In dit bericht:
Translate »