Met meer dan 20 jaar gitaarervaring in de vingers, lost Milo Meskens in april zijn nieuwe album dat toepasselijk Quarter Life Crisis heet.
Dit nieuwe album komt 8 jaar nadat hij finalist werd van De Nieuwe Lichting (de jaarlijkse muziekwedstrijd van Studio Brussel) en 5 jaar na zijn debuutplaat ‘Contrast’.

Milo is ondertussen 27 en beleefde de voorbije jaren wat hij zelf noemt een ‘Quarter Life Crisis’. Hij beleefde enkele pure rock-‘n-roll-jaren met heel veel shows in zowel België als daarbuiten, ontelbare promomomenten en enkele onmiskenbare hitsingles zoals ‘Here With Me’, ‘New Beginning’, ‘Fool’ en ‘When I Feel This Way,’ goed voor 27 miljoen streams en 4 gouden singles.

Met zijn eerste spaarcenten kocht hij een eigen huis waarin hij een muziekstudio bouwde. Vorig jaar beleefde hij een muzikaal hoogtepunt met een passage op het hoofdpodium van Pukkelpop, waar hij het publiek wist te overuigen met enerzijds zijn virtuoze gitaarspel en anderzijds zijn meesterlijke popsongs.
Verder zocht hij zijn soelaas in skaten, kocht hij een brommer, liet hij een tattoo sleeve zetten en een snor groeien en ging hij door vele amoureuze hoogtes en laagtes. Vorig jaar verliet hij uiteindelijk België om enkele maanden te herbronnen bij vrienden in Londen.

Daar ontstond de basis voor dit nieuwe album. Puttend uit zijn persoonlijk leven schreef Milo een rist nieuwe songs. Naast songwriter is Milo ook een getalenteerde zanger, componist, gitarist en allround muzikant. Hij werkte samen met TheColorGrey-drummer James Williams, bassist Victor Defoort (Roméo Elvis) en gekende producers Jo Francken en Pieterjan Maertens (Tamino, Zaz, Milow, Het Zesde Metaal, etc.). Mastering gebeurde dan weer in New York, bij Dave Kutch, die ook al mastering engineer was voor oa. Alicia Keys, The Weeknd, Dua Lipa, en nog vele andere sterren.
Kortom: Milo omringde zich met een boel impressionante namen om mee te werken aan de 15 tracks die ‘Quarter Life Crisis’ rijk is.

Op 7 april is Milo klaar om deze songs te delen met de wereld!

28 maart 2023
In dit bericht:
Translate »