De Ierse singer-songwriter Mick Flannery heeft na de singles “Goodtime Charlie” en “Morning Rain” eerder deze week z’n derde track ‘Young’ uitgebracht in de aanloop naar z’n nieuwe album “Goodtime Charlie” dat op 15 september verschijnt.

“Young” kan hier op Spotify worden beluisterd.

Over “Young” zegt Flannery:

“One of the ideas is that we don’t really have free will. You aren’t the author of your own thoughts. Also, I was taken by an interview of Tupac Shakur’s, which appears on a Kendrick Lamar album- to pick your fights when you’re young, when you have the energy.”

Op “Goodtime Charlie” staan samenwerkingen in de vorm van duetten met Valerie June, Tianna Esperanza en Anaïs Mitchell, en op het gebied van co-writing zijn de handen ineen geslagen met Ana Egge, Justin Stanley, Adam Landry, Tony Buchen en Andrew House (Christy Skulls).

Mick Flannery is een van de meest geprezen artiesten in Ierland. Van de zeven albums die hij tot nu toe heeft uitgebracht, eindigden 3 daarvan op nummer 1 in de Ierse Album Chart. Ook live heeft hij een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij z’n vermogen om zijn publiek mee te nemen in zijn songs, maar ook door zijn betrokken houding en de nodige zelfspot waar Ieren immers om bekend staan.

Live:

22 november – Eindhoven, Paterskerk

23 november – Amsterdam, Bitterzoet

2 september 2023
In dit bericht:
Translate »