Groningen, zaterdag 9 juli 2022

Het was een bijzondere avond in Groningen. Een van de grootse female rockiconen bezoekt de stad waar ze van houdt. Omdat de drummer Eric Gardner met Covid moest afzeggen voor deze gig, is het Melissa zelf die met haar drumloops uitkomst biedt. Haar one-woman-band tour komt nu weer van pas. Na een halve middag oefenen, om de loopings optimaal te krijgen, kan het feest van de avond niet meer stuk.

De setlijst wordt overboord gegooid, en zelf speelt ze op safe. Al is haar setlijst niet heilig, ze weet er weer een bijzondere avond van te maken.

Met een volle zaal dat al een jaar op haar zat te wachten, wordt ze met een warm applaus onthaald. Ze opent de avond met ‘No Souvenirs’, en verteld vooraf dat ze de drums in de loop moet zetten. Ze noemt dit ‘Cindy Looper’ die even meespeelt. Dit heeft altijd even een momentje van ‘rust’ nodig, en dat lukt haar dan ook gedurende de gehele show. Met een bassist en gitarist/toetsenist is het nu een trio geworden dat veel moet improviseren.

Nu er geen drumstel aanwezig is, kan men optimaal gebruik maken van een vleugel, dat midden op het podium staat. Ze bespeelt de piano voor een cover van Joan Armatrading, ‘The Weakness In Me’, die ze onlangs in de UK heeft ontmoet.

Songs van de eerste albums staan vanavond centraal. ‘I Wanna Come Over’, ‘Come To My Window’, ‘Bring Me Some Water’, en een lange versie van ‘Like The Way I Do’ waren geen verrassing. Voor de promotie van het nieuwe album ‘One Way Out’ speelde Etheridge ‘For The Last Time’, in plaats van de titelsong.

De avond werd nog mooier door haar vertolkingen van ‘Occasionally’, ‘You Can Sleep While I Drive’, ‘You Used To Love To Dance’ en ‘It’s For You’. Het zijn songs, evenals ‘Chrome Plated Heart’ en “I Know You’, die ze niet of weinig speelt.

Het was een bijzondere avond voor Melissa Etheridge en haar fans, die beiden in de middag nog niet wisten hoe de avond zou gaan verlopen. Hiermee toont Etheridge dat ze nog steeds van wereldklasse is.


Copy-edit: 13-7-2022

10 juli 2022
In dit bericht:
Translate »