Vandaag heeft Melanie Ryan haar eerste kerstsingle uitgebracht. Everything I Need Is Here is een knus kerstnummer waarbij je voor de open haard wil gaan zitten met warme chocolademelk en je herinnert wat écht belangrijk is met kerst. Geschreven samen met Judy Blank en geproduceerd door Nick Jongejan.
“Beeld je in: het is half maart en je bent bezig met een song-writing sessie. Ineens begint het keihard te sneeuwen. Wat ga je dan doen? Een kerstnummer schrijven natuurlijk! Dat is waar Judy Blank en ik toen aan dachten. Tijd om je favoriete warme deken te pakken, wat warme chocolademelk te drinken, dicht tegen je geliefde aan te kruipen en te luisteren naar knusse muziek! Everything I Need Is here is een romantisch kerstnummer dat helemaal gaat over samen met je geliefden zijn, maar is ook een reminder om nooit te vergeten wat écht belangrijk is. De easy-listening gitaar, de pianotonen en de engelachtige vocals brengen je helemaal in de kerstsfeer.”
Over Melanie Ryan
Melanie Ryan is een singer-songwriter die zichzelf begeleidt op gitaar, ukulele en piano. Ze kwam er al vroeg achter dat het schrijven van muziek voor haar de beste manier is om haar verhaal te vertellen. Haar nummers gaan daarom vaak over haar ‘roots’, haar reis en over liefde. Sinds haar deelname aan Giels Talentenjacht is de snaar definitief geraakt. Vanaf dat moment is ze aan het schrijven geslagen en treedt ze veelvuldig op tijdens festivals en andere evenementen. In 2020 deed ze mee aan het SBS6-programma We Want More en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle. Tijdens haar laatste reis naar Nashville is Melanies manier van schrijven verder ontwikkeld en is haar muziekstijl veranderd in een ineengevlochten mix van verschillende muziekstijlen. Melanie noemt het ‘braided style country’, een mix van pop, modern county en folkmuziek. Het is een eerlijke manier van schrijven met Nashville-style storyteling gespeeld door echt muzikanten. Het is haar missie is om dit naar een groter publiek brengen.
18 november 2023
In dit bericht:
Translate »