Meis heeft vandaag haar nieuwe single Fijn uitgebracht. Het is de derde single van haar debuutalbum Zwart/Wit dat op 19 januari 2024 uitkomt. Met Fijn laat ze een nieuwe kant van Zwart/Wit horen, de zwarte kant.

Meis over de single:
“De relatie met mijn eigen lichaam is altijd ingewikkeld geweest. Als tiener heb ik me iets te veel verloren in de TMF-clips en daaruit opgepikt dat sexy zijn voor anderen dé manier was om aandacht te krijgen. Hier heb ik vervolgens een veel te groot waardeoordeel aan gehecht. Toen ik hoorde dat er iets ‘stuk’ was aan mijn lichaam en vervolgens voor de spiegel stond met een gigantisch litteken op mijn buik, heb ik een nieuwe band met dat lichaam moeten creëren. Ik heb een nieuwe vorm van sensualiteit en intimiteit gezocht en Fijn gaat over deze zoektocht.”

Beluister Fijn.

Naast het uitbrengen van haar derde single, deelt Meis ook de releasedatum van haar debuutalbum Zwart/Wit dat zal verschijnen op 19 januari 2024. Een persoonlijke plaat, waarin de puzzelstukjes van Meis’ aangrijpende verhaal samen zullen vallen. Naast het album brengt Meis ook een boekje uit waar ze in samenwerking met fotograaf Félice Hofhuizen en grafisch ontwerper Sonja van Hamel haar verhaal nog verder uitdiept.

Het album en boekje zijn nu beschikbaar als pre-order.

De release wordt opgevolgd met een tour waarvan Meis al eerder 6 Nederlandse shows aankondigde. Hier voegt ze nog 3 Belgische steden aan toe: Leuven, Antwerpen en Gent.

Zie onder de volledige lijst:

Meis Zwart/Wit Tour
12/2 – Het Depot – Leuven
13/2 – AMOR | De Roma – Antwerpen
14/2 – De Vooruit – Gent
23/2 – Metropool – Enschede
24/2 – Victorie – Alkmaar
29/2 – Rotown – Rotterdam
9/3 – Nobel – Leiden
15/3 – TivoliVredenburg – Utrecht
23/3 – Merleyn – Nijmegen

19 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »