Meis heeft vandaag haar nieuwe single Zonder uitgebracht. Op Zonder vertelt de zangeres op een lichtvoetige en hoopvolle manier een zwaar verhaal, waarmee ze de toon zet voor haar aankomende debuutalbum.

Zonder bezingt de overlevingsdrang en laat de kracht van noodzakelijke oogkleppen zien volgens de zangeres: ‘Ik lag in het ziekenhuis op de kamer met Anke. Een warme, vrolijke dame met de ongelooflijke pech genaamd ‘botkanker’. Op een dag kwam haar dochter op bezoek, om blij te vertellen dat ze, na lang proberen, eindelijk zwanger was. Dit werd flink gevierd met zuurtjes en thee.
Nog geen 10 minuten later kwam een arts binnen om te vertellen wat ze op de laatste scans gezien had, wat dit zou betekenen voor haar en hoe een hospice werkt. Vanuit mijn eigen bed hoorde ik, vanachter het gordijntje, het hele slecht-nieuws gesprek, de afstand die de arts wilde houden tot Anke, het medeleven van de verpleegkundigen en de tranen van haar dochter.
Nadat de arts vertrokken was, en de dochter meer thee ging halen, kwam Anke moeizaam uit bed, schuifelde ze naar me toe en vroeg ze of ik misschien zin had in een zuurtje.’

Zonder

is het eerste hoofdstuk van Meis’ aankomende debuutalbum Zwart/Wit. Een conceptueel album, waarin de Groot de grenzen van comfortabel opzoekt in haar eerlijkheid, en een boekje opendoet over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Je hebt het koud
Je pakt mijn hand
Je zucht en bibbert
En ik zeg ‘Straks is alles beter’
Ook al weet je dat het lege woorden zijn
Je mag best even vergeten wat er speelt
En er niet ok mee zijn
Stop de tijd

Meis staat op 14 en 15 april op Motel Mozaïque en gaat halverwege april met Prins S. & de Geit op tour. Kijk hier voor alle data.

Meis is de artiestennaam van Aysha de Groot. In 2021 bracht ze haar eerste EP Een uit. Naast dat Aysha haar eigen muziek uitbrengt, is zij ook achtergrondzangeres/danseres bij Eefje de Visser.

9 april 2023
In dit bericht:
Translate »