Van de straten van Rome naar de wereldtop én Rock Werchter 2024. ​ Måneskin komt opnieuw naar het Festivalpark. Op vrijdag 5 juli headlinen de Italianen de Main Stage.

Måneskin is het fijnste Italiaanse muzikale exportproduct sinds mensenheugenis. Met een Scandinavische naam die ‘maneschijn’ betekent. Het viertal – Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi en Ethan Torchio – uit Rome wist met krakers als ‘Zitti e buoni’, ‘I wanna be your slave’ en ‘Supermodel’ een nieuwe generatie warm te maken voor snoeiharde gitaarmuziek. “Schurend heet, lekker vuil en publiek fysiek”, stond er in een krantenverslag na hun opgemerkte verschijning op Rock Werchter 2022. De jeugdige uitbundigheid en vurige excentriciteit maken de groep onstuitbaar en onweerstaanbaar. RUSH!, het jongste album van de band, haalde de toppositie in 15 landen inclusief #1 in de US Billboards Alternative Albums. Het album werd trouwens net opnieuw uitgebracht met 5 nieuwe tracks waaronder hitsingle ‘Honey (Are U Coming?)’. Het succes van Måneskin kent geen grenzen. Op vrijdag 5 juli zijn ze headliner op Rock Werchter 2024.

Rock Werchter 2024 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 4 juli tot zondag 7 juli. Eerder aangekondigd: Foo Fighters voor zondag 7 juli en Dua Lipa voor zaterdag 6 juli. De ticketverkoop start op vrijdag 1 december om 10 uur. Pre-registreren -goed voor eerdere toegang tot festivaltickets- kan vanaf nu. Meer namen voor Rock Werchter 2024 worden binnenkort bekendgemaakt. Stay tuned via rockwerchter.be.

19 november 2023
In dit bericht:
Translate »