Vanaf 1 december gaan meester saxofonist en componist Maarten Hogenhuis &  NJJO met een op maat gesneden, eclectisch programma op tour!  Hogenhuis zal ook zelf soleren.

Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de powerjazzformatie BRUUT!, speelt onder meer met popartiesten als Thomas Azier en in duo samen met gitarist Jesse van Ruller. Volgens Jazzism: “de muziek van Hogenhuis laat je weer ontdekken dat jazz leeft”. Het NJJO, het Jong Oranje van de Jazz, bestaat uit 19  toptalenten tot 26 jaar. Erkenning voor de bijzondere live-kwaliteit kreeg het NJJO door als ‘belangrijke smaakmaker op de podia’ de Zilveren Notekraker te winnen.

Onder leiding van Maarten Hogenhuis doorloopt het NJJO een tweejarig coaching traject dat gekoppeld wordt aan diverse workshops,  tournees en nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Maarten Hogenhuis heeft veel zin in de tour: “Het NJJO is meer dan gewoon een vette band, het is een springplank naar een verdere carrière als topmuzikant in de breedste zin van het woord. Ik kan niet wachten!”

Gijsbert Kamer in Volkskant naar aanleiding van een dubbelconcert NJJO & BRUUT!: “je zou wensen dat dit gezelschap samen op tournee kon”. Dat komt dus nu gedeeltelijk uit!

Tourschema Maarten Hogenhuis & NJJO

  • 01 dec Het Paard, Den Haag
  • 10 dec LantarenVenster, Rotterdam
  • 11 dec Bimhuis, Amsterdam
  • 19 dec TivoliVredenburg, Utrecht
  • 14 jan  De Vorstin, Hilversum
  • 21 jan  De Harmonie, Leeuwarden
12 november 2021
In dit bericht:
Translate »