Op 9 december verschijnt Gentlewoman, het debuutalbum van M. Lucky, het alter ego van de Amsterdamse Marcia Savelkoul, een muzikant die via poëtische popsongs romantiek probeert te vinden in de alledaagse werkelijkheid. Op het album staan onder meer de eerder uitgekomen singles Champagne Apocalypse en Golden Years. Op 14 december presenteert M. Lucky Gentlewoman in Cinetol in Amsterdam.

In de krachtige en tedere titel van het debuutalbum ligt een wens naar gelijkwaardigheid. Gentlewoman verkent thema’s als male fragility, het besef van het geprivilegieerde leven, rusteloosheid, druk om nog meer uit het leven te halen en de onterechte doelloosheid als gevolg hiervan.

Gentlewoman is vanaf 9 december via alle streamingdiensten te beluisteren en te koop in platenzaken. Op 14 december staat ze met haar band, bestaande uit leden van Weval, Wende Sneijders, Jungle By Night, Personal Trainer & EUT in Cinetol, Amsterdam. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar. Daarnaast geeft ze op 13  januari een instore in Concerto en staat ze op 6 februari als support-act van Weyes Blood in Paradiso.

Sinds 2004 staat Marcia op de planken met eigen werk voor haar bands The Jacks, waarvan 3 EP’s zijn verschenen en rond de 150 shows zijn gespeeld (Appelpop, Paaspop Schijndel, UK tour) en Bells of Youth, waarmee twee albums zijn uitgebracht en rond de 150 shows zijn gespeeld (Sziget, Appelpop, Paaspop, Zwarte Cross, EU tour). Sinds 2020 opereert ze onder de naam M. Lucky, deed ze in 2020/2021 mee aan de Popronde en werd ze in september 2022 door poptempel Paradiso uitgeroepen tot Indiestad-talent.

2 november 2022
In dit bericht: