De legendarische Americana singer-songwriter Lucinda Williams heeft haar 15e studioalbum Stories from a Rock N Roll Heart aangekondigd (uit op 30 juni). Om de album campagne in te luiden heeft ze ook single New York Comeback uitgebracht. Op de single zijn naast Williams ook niemand minder dan Bruce Springsteen en Patti Scialfa te horen. 

Stories from a Rock n Roll Heart zal 10 nummers bevatten en is geproduceerd door Lucinda zelf samen met Tom Overby en Ray Kennedy. Op het album zijn artiesten als Jeremy Ivey, Jesse Malin, Buddy Miller, Angel Olsen, Margo Price en Tommy Stinson te horen.

Williams, die afgelopen januari 70 is geworden, staat bekend om haar krachtige songteksten en staat bekend als één van de beste, invloedrijkste en gewaardeerde songwriters uit de Verenigde Staten. Haar muziek is een unieke mix van country, rock, blues en folk.

Lucinda Williams heeft inmiddels veel albums uitgebracht en is bekroond met meerdere Grammy Awards, waaronder Best Contemporary Folk Album voor Car Wheels on a Gravel Road en Best Country Song voor Passionate Kisses”. 

9 april 2023
In dit bericht:
Translate »