Na het verschijnen van haar solo-debuut “Moederland” in de herfst van 2022  tourde Little Kim non-stop. Met Guido Belcanto én met haar eigen band en repertoire waarmee ze o.m in een uitverkocht Leietheater in Deinze stond en de zaal in euforie achterliet. Wie erbij was sprak van een absolute revelatie…
Op 27/1 verschijnt de nieuwe single, het duet met Guido Belcanto “Zo Heb ik gewacht op jou”.

Kimberly Claeys a.k.a Little Kim, volgt haar muzikale pad reeds 20 jaar en maakte deel uit van talrijke projecten en bands. Haar carrière kreeg duidelijk vorm vanaf 2008 toen ze gedurende meer dan 10 jaar lang begon te touren doorheen België, Nederland, Frankrijk en Duitsland met de Western Swing band  Little Kim and The Alley Apple 3. Hun albums (o.a. “Sugarbird”, “The Longest Mile” en “The Devil”) kregen telkens ruim aandacht op o.m. Radio 1 en Radio 2.
Via deze muziekband en muziek-smaak ontstond ook de link/vriendschap met Guido Belcanto waarvan ze sinds meer dan 10 jaar een trouwe gastzangeres is bij de talloze concerten in Vlaanderen en te horen is op enkele van zijn albums.
Tevens is ze sinds 2019 de nieuwe zangeres bij folk-legende Kadril. Corona heeft hen zeker niets aan kracht ontnomen en ook zij brengen dit  najaar een nagelnieuw album uit. Bij Kadril ervaarde ze dat liedjes brengen in je moedertaal zeer mooi en intiem kan zijn, wat rechtstreeks leidde naar de keuze om als Little Kim solo te debuteren met een Nederlandstalig album.
Country, Folk, Roots, Americana… noem het misschien “Flandricana” of “Country geboetseerd uit Vlaamse klei”. Nederlandstalige songs geschreven/ geïnterpreteerd door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier, geproduceerd door Guido Belcanto. Voorafgegaan door enkele singles verschijnt het album “Moederland” eind 2022. Eerste single “Laura” en “De Tweede Kus” deden het zeer behoorlijk op diverse radio’s.

26/01/23 – Little Kim Full Band – CC Zeepziederij – Bree
05/03/23 – ’T Groot Verzet – Lint (met Bart Vervaeck en Bruno Deneckere)
17/03/23 – De Knocke – Nieuwkapelle (met Bart Vervaeck en Bruno Deneckere)
29/05/23 – Fakkeltheater – Antwerpen (met Bart Vervaeck en Bruno Deneckere)
03/06/23 –  Little Kim Full Band – Kruisem

28 januari 2023
In dit bericht:
Translate »