Het programma van de tiende editie van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven is uitgebreid met DJ Amir, The Jig, DJ All The Gin Joints, en Peter Willems en Fenne, beiden winnaars van een Conservatorium Talent Award 2022. Daarmee  is het programma voor de zaterdag van het driedaagse festival in en rondom Muziekgebouw Eindhoven compleet. In totaal treden deze dag meer dan vijftien acts uit binnen- en buitenland op, met zowel gerenommeerde namen als nieuw talent, waaronder Karsu, Lady Blackbird, Jazzanova en Archie Shepp Quartet. Tickets voor So What’s Next Jazzfestival Eindhoven op zaterdag 29 oktober in Muziekgebouw Eindhoven kosten € 45,- en zijn verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

De jubileum-editie van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven kent op voorhand al veel potentiële highlights. De clubtour van de Turks/Nederlandse Karsu door Nederland dit najaar is uitverkocht, het optreden in Eindhoven is het enige in de reeks waar nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor het Berlijnse Jazzanova is de show op So What’s Next Jazzfestival Eindhoven de enige in ons land. Ze spelen dan met de voor de hiphopscene iconische DJ Amir, die ook zelfstandig een set zal verzorgen. Het grote uit Los Angeles afkomstige talent Lady Blackbird is aan een serieuze internationale opmars bezig en wordt nu al in één adem genoemd met namen als Nina Simone, Tina Turner en Billie Holiday. Bijzonder zijn ook de aanstaande optredens van de 80-plussers Archie Shepp uit New York en ’s lands bekendste saxofonist Hans Dulfer.

Het zwaartepunt van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven ligt op de zaterdag, maar wordt omzoomd door een clubavond op vrijdag (in samenwerking met radiozender Sublime) en de zondag waarop het festival de stad intrekt en er optredens op diverse locaties in het centrum van Eindhoven plaats vinden. Meer informatie is te vinden op de website van So What’s Next Jazzfestival Eindhoven.

Line-up 29 oktober (in alfabetische volgorde)

DJ All The Gin Joints; DJ Amir; Archie Shepp Quartet; Ashley Henry Trio; Bruut!; FENNE; Guy Salamon Group; Hans Dulfer! Total Response; James Brandon Lewis Trio; Jazzanova; The Jig; Karsu; Kika Sprangers Quintet; Lady Blackbird; Lucas Santana Quintet; SMANDEM.; Yellowjackets

Over So What’s Next Jazzfestival Eindhoven

So What’s Next Jazzfestival Eindhoven is een driedaagse muziekevolutie met grensverleggende concerten van jazz-artiesten van het nieuwe millennium. Jazz is het vertrekpunt, maar het festival presenteert ook jaarlijks bijzondere kruisbestuivingen door nationale en internationale acts. Artiesten die op eerdere edities speelden zijn bijvoorbeeld Snarky Puppy, Gregory Porter, Kamasi Washington, Ibrahim Maalouf en Marcus Miller. Ook het feestelijke tienjarig jubileum kent een avontuurlijke en inspirerende line-up, met onder andere het Turks/Nederlandse fenomeen Karsu, de Amerikaanse soul-jazz ster Lady Blackbird, jazzlegende Archie Shepp, fusion iconen Yellowjackets, de Britse rising star Ashley Henry en de topsaxofonist James Brandon Lewis uit Amerika. Nederlandse vertegenwoordiging is er namens Kika Sprangers Quintet, Guy Salamon Group, Hans Dulfer’s Total Response, Bruut! en vele anderen.

12 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »