Lindsey Buckingham heeft vandaag zijn nieuwe self-titled album uitgebracht. Het is zijn eerste solo release sinds Buckingham’s laatste album Seeds We Sow uit 2011. Dit nieuwe project toont opnieuw zijn instinct voor melodie en zijn bekende manier van gitaarspelen. Hiermee bevestigt hij nog steeds een van de meest inventieve muzikanten van zijn generatie te zijn. Op 26 mei 2022 speelt Buckingham in TivoliVredenburg.

Buckingham heeft het album geschreven, geproduceerd en opgenomen in zijn thuisstudio in Los Angeles. Het is een mooie weergave van zijn herkenbare gitaarwerk en vocale gelaagdheid, met name op de nummers ‘Power Down’, ‘Scream’ en ‘Swan Song’. Met ‘Time’ brengt hij een eerbetoon aan de hitsingle uit de jaren 60 van folkgroep Pozo-Seco Singers – een nummer dat hij bewondert sinds zijn tienerjaren. Toen was hij al van plan om het nummer te coveren.

“I wanted to make a pop album, but I also wanted to make stops along the way with songs that resemble art more than pop. As you age, hopefully you keep getting a little more grounded in the craft of what you’re doing. For me, getting older has probably helped to reinforce the innocence and the idealism that hopefully was always there.” – Lindsey Buckingham

17 september 2021
In dit bericht: