Lil’ Andy, is een Canadese singer-songwriter uit Montreal. Lil’Andy heeft inmiddels vijf albums op zijn naam staan, werkte mee aan een Leonard Cohen Tribute, en wordt in eigen land gevierd als een “muzikanten-muzikant”, een van de best bewaarde geheimen voor het Europese vaste land dus.

Gebaseerd op het “levensverhaal” van de fictieve countrymuzieklegende Hezekiah Procter neemt Li’l Andy je mee terug naar de oertijd van countrymuziek. Vorig jaar brak hij met zijn muzikale verleden, en bracht hij The Complete Recordings of Hezekiah Procter op CD, LP en in boekvorm uit.

The Complete Recordings of Hezekiah Procter (1925 – 1930) is tevens een experimenteel opnameproject van één van de meest gevierde old time- en folk-muzikanten van Canada. Het album werd namelijk opgenomen op antieke apparatuur uit de jaren twintig dertig om een authentiek geluid uit het 78-toerentijdperk te creëren.

Juni aanstaande komt Lil’Andy met een paar puike gastmuzikanten naar Europa voor een aantal theatrale reproductie van een soort van vaudeville shows Deze medicine shows, geven een inkijk en is direct gerelateerd aan de diepgewortelde Noord-Amerikaanse samenlevingen en culturen in die tijd. Lil’Andy puike stemgeluid ondersteund door vocale harmonieën, fiddle, banjo en sousafoon doen de rest.

 

14/06: Copenhagen, DK – Alice

16/06: Drachten, NL – Iduna

17/06: Nijmegen, NL – Kids ’n Billies

18/06: Terschelling, NL – Oerol

19/06: Lint, BE – ’t Groot Verzet

20/06: Krefeld, DE – Kulturrampe

23/06: Bottelare, BE – ’t Ketske

24/06: Rotterdam, NL – Rotterdam Bluegrass Festival

25/06: Middelburg, NL – Eindeloos Eiland Festival

1 mei 2023
In dit bericht:
Translate »