Persbericht, donderdag 17 maart 2022

De Amerikaanse indie rockers Lemonheads brachten 1992 hun vijfde album ‘It’s A Shame About Ray’ uit. In navolging van de eerder uitgebrachte jubileum uitgave van de band, is het nu tijd voor dit album.

De band behoort tot de  indierock invasie van begin jaren 90. De stroom van bands als  Screaming Trees met Mark Lenagan, the Posies, REM en Pixies  traden in de voetsporen van Sonic Youth  en kreeg een opvolging van band die weer geïnspireerd waren op hen, zoals Nirvana.

Het album klinkt nog even goed als toen. Lekker vlot en uptempo. Het is dan ook niet vreemd dat dit album door critici en een breed publiek werd omarmd.  Met pakkende songs ‘Confetti’, ‘Frank Mills’ en het titelstuk zijn heerlijke songs te noemen. De band weet met de cover ‘Mrs Robinson’ van Simon & Garfunkel door te breken. De bonus cd kent dan ook alle extra uitvoering met toevoegingen waaronder deze hit. Dat op zijn beurt weer opgenomen voor het 25 jarig jubilerende film Graduate.

Het album geeft de tijdgeest weer van de jonge heren in de jaren 90 scene. Vrolijk, uptempo vol gitaarsongs ‘Bit Part’ en ‘Kitchen’  met soms een vleugje folk als in ‘Hannah & Gabi’.

De band zal dit jaar weer op tournee gaan en zal dit classic album geheel ten gehore brengen.

17 maart 2022
In dit bericht:
Translate »