Ledfoot (een Amerikaanse singersongwriter en 12-snaren gitarist die rond 2000 in Noorwegen is komen wonen, speelde met The Rockats & The Havalinas en zijn huidige muziek onder de noemer ‘gothic blues’ zet) en Ronni Le Tekro (een Noorse melodische rock gitarist, bekend van o.a. TNT, Jorn Lande, Terje Rypdal en Mads Eriksen) werkten voor het eerst samen in 2009 aan Ledfoot aka Tim Scott McConnell’s album “Damned” in Ronni’s Studio Nyhagen.

Het klikte gelijk tussen deze twee meesterlijke gitaristen en vele muzikale studio- en live-samenwerkingen volgden, maar van een echt duo album was nog geen sprake. In 2018 experimenteerden ze voor het eerst wat in de studio met gezamenlijke songs en in de winter van 2020 vonden ze tijd om aan hun debuut-album “A Death Divine” te werken.

Voor hun tweede album wilden ze serieuzer aan de slag. Een studio-band werd geformeerd en de Amerikaanse producer/gitarist H.P Gundersen aan het roer gezet. Op “Limited Edition Lava Lamp” hoor je gelouterde en geïnspireerde muzikanten aan het werk; ‘besides emotional, melodic and often acoustic pop, with many lush and inventive compositions, there are always these scary threatening dark blues and hardrock clouds hanging above it!’.

Op 24 maart verscheen het album: “Limited Edition Lava Lamp”

TRACKLISTING:

1 Little Rosie

2 Crying

3 The Ego In The Coffin

4 You Should Know How Hard It Is

5 Never Use Your Eyes

6 Sailor

7 Limited Edition Lava Lamp

8 Sister

9 This Hurtful Game

14 april 2023
In dit bericht:
Translate »