Een van de grootste acts van Nieuw Zealand is tegenwoordig L.A.B.  Niet te verwarren met de Finse rockband. Deze heren weten de warme klanken van de andere kant van de wereld mee te nemen naar Europa.  De reggae met een vleugje pop en rock doet het zeker goed. De band stond vorig jaar nog in Paradise het dak eraf te spelen. Onlangs verscheen het 6de album van de band. Genaamd VI zoals ze ieder album optellen.

Interview

Wij spraken toetsenist Mahiro Gregory van de band om hun verhaal over het nieuwe album te doen.

“Ja dankjewel! We zijn er erg blij mee! In de afgelopen jaren hebben we ieder jaar een album uitgebracht en nu hebben we er wat meer tijd voor genomen. Het is voor ons een gewoonte om reggae albums te maken en dit keer dachten we er even anders over. De laatste twee jaar hebben we met andere stijlen binnen de songs geëxperimenteerd. Dit bevalt ons eigenlijk wel. Het brengt wat oude ideeen terug en wat ballad ideen en daardoor komt er een andere mix van stijlen op dit album terecht. Ja we zijn er erg blij mee!”

Ik was de laatste die bij de band kwam eigenlijk. Al was dat ook in 2018 maar eerste dag dat ik binnen was werkten we direct aan een nummer en dat bracht ons bij elkaar. Het nummer heeft het niet eerder gehaald maar nu staat het eindelijk op het album! Daar ben ik wel trots op. Het is de openingssong geworden ‘Give Me That Feeling’. Dat maakt het wel iets van speciaal. “

AJA

“Het nummer ‘I Believe’ is ook een fijn nummer van mij waar ik trots op ben. Het is een duet met Aja, zij heeft het prachtig gedaan en daar zijn we erg blij mee.” “We doen wat songs in de rehearsal om te kijken wat we gaan spelen. Het is een andere vibe en we moeten wat songs wijzigen in de songs om het lekker actief te laten klinken. We weten nog niet welke songs we aan de set toevoegen omdat het een andere sound is. Wanneer we live spelen is er sowieso een hoge energie en gaan met de vibe mee.”

“Ocean Demon en Oh No pt2 zijn heerlijke songs om het publiek mee te enthousiasmeren en die gaan we zeker spelen.”
We hebben de hoes laten maken door Nathalie Mental. We geven dan wat ideeën en ze gaat vanuit de losse pols haar tekeningen maken. Dat is erg cool. Ze heeft eerder een cover gedaan maar dit is wel geinig. Er zitten allerlei tekens over de songs in. Het is erg goed gelukt, zeker als het gaat om de vinyl versie.”

Live

“Komende tijd touren we in US en Australië en daarna gaan we weer de studio in . Dat maakt dat we pas volgend jaar in Europa komen. We hebben nog geen songs hoor maar er zijn wel ideeën en oude songs die opgepoetst moeten worden. in Augustus gaan we de studio in en daarna de mix.“

“Het is wel even wennen om daar te spelen maar we gaan als support met J Boog een reggae artiest van Hawaii en we doen wat eigen shows. Dat is wel  mooi om in kleine zalen te spelen. Dat is weer even wennen omdat we veel grote zalen doen.
Het is mooi dat we langzaam klimmen in populariteit. Dat het publiek de songs van je meezingen dat geeft wel de energie!”

 

 

 

9 juni 2024
In dit bericht:
Translate »