Persbericht, vrijdag 25 maart 2022

Lange nachten en late uurtjes met vrienden. De Nederlandse in Brighton, Engeland, woonachtige neo-soul artiest Kymara vangt de reis van emoties op single Trippin’ die op 25 maart is uitgekomen. Trippin’ is de eerste single van Kymara’s aanstaande debuut-EP, die op 3 juni verschijnt op het onafhankelijke label QM Records uit Brighton.

Op 5 juni staat Kymara met haar voltallige band in TivoliVredenburg, Utrecht. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Trippin’
Kymara beweegt zich op Trippin’ tussen Erykah Badu’s rijke, warme tonen en Amber Narvan’s (Moonchild) lyrische, gearticuleerde en hartverwarmende songteksten. De gelaagde harmonieën kleuren het nummer met een gospel-atmosfeer, terwijl de ‘hook’ onmiddellijk voor herkenning zorgt.

De manier waarop het nummer tot stand is gekomen wordt snel duidelijk door het feit dat de aandacht meteen door de ‘groove’ getrokken wordt. Het was drummer James Rigby die Kymara benaderde met de op de muziek van D’Angelo geïnspireerde drumloop die de basis bleek voor Trippin’.

Lange nachten en late uurtjes met vrienden vormen de inspiratie voor de lyrics; die reis vol emoties die je samen doormaakt wanneer je het langzaam ochtend ziet worden. Met thema’s als liefde, zelfmedelijden, kwetsbaarheid, verlangen en geluk. Deze herkenbare thema’s – die Kymara met onderscheidende, authentieke aanpak in een vernieuwend muzikaal jasje steekt – horen we terug op haar hele EP.

25 maart 2022
In dit bericht:
Translate »