Op 17 mei verschijnt het nieuwe Krezip album ‘Music for Máxima’

 

Gistermiddag is de nieuwe single van Krezip ‘Attention’ in première gegaan. Het is één van de zeven songs die de band speciaal voor de Nederlandse dramaserie ‘Máxima’ heeft geschreven. De eerste aflevering daarvan verschijnt zaterdag 20 april op Videoland. Het album ‘Music For Máxima’ komt uit op 17 mei en is verkrijgbaar op zowel CD als vinyl.

Krezip werd gevraagd om muziek te schrijven voor de Videoland-dramaserie Máxima. Naast ‘Attention’ zullen in de verschillende afleveringen nog meer nieuwe Krezip-songs te horen zijn en schreef de band tevens de titelsong van de serie. “De makers hebben ons al in een vroeg stadium betrokken bij het proces, waardoor we er echt diep in konden duiken,” aldus Jacqueline Govaert. “Het was heerlijk om in de huid van Máxima te kruipen en haar gevoelens en emoties te vertalen via onze muziek.”

Over Máxima

De Videoland Original Máxima is een zesdelige dramaserie die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De serie vertelt het verhaal van Máxima’s reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Máxima wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez.

 

Over Krezip

Krezip bracht haar debuutalbum ‘Nothing Less’ uit in 2000 en brak datzelfde jaar door na een optreden op Pinkpop, waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’. De track bereikte in beide landen de top van de hitlijsten. In de jaren die volgden, bracht de band meerdere albums uit en scoorde grote hits met nummers als ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’, en ‘Sweet Goodbyes’.

In 2009 besloot de band te stoppen, waarna de bandleden hun eigen weg gingen. Na succesvolle comebackshows in 2019 op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome bracht de band datzelfde jaar het nieuwe album ‘Sweet High’ uit, dat binnen een week goud werd. In 2023 kwam opvolger ‘Any Day Now’ uit, met onder andere de hit single ‘Make it a Memory’, een samenwerking met Danny Vera.

5 mei 2024
In dit bericht:
Translate »