Persbericht, vrijdag 4 maart 2022

Kovacs is terug met nieuwe muziek, vorige week vrijdag bracht de zangeres haar nieuwe single Not Scared Of Giants uit. Vandaag verschijnt er ook een videoclip.

Not Scared Of Giants is geproduceerd door de bekroonde Engelse producer Jonathan Quarmby en geschreven tijdens de lockdown. De single is de eerste release die ze independent uitbrengt op haar eigen label Wolf Recordings (in samenwerking met FUGA).

Muziek is een uitlaatklep voor Sharon Kovacs: ‘Toen kunnen optreden twee jaar geleden wegviel door covid, merkte ik dat er toch wel wat monsters in mijn hoofd zaten. Mijn nieuwe single Not Scared Of Giants gaat over een periode waarin ik vooral wilde werken aan mezelf.’

Het nummer Not Scared of Giants is de introductie van waar haar muziek voor staat, en klinkt als een bevrijding na een donkere periode. Alsof de doos van Pandora is geopend. ‘Mijn producer Jonathan Quarmby (o.a. Benjamin Clementine, Tom Walker) snapt perfect wat ik wil. Hij is een rustige en geduldige architect, die elke song als een mooi huis bouwt. We hebben alles samen geschreven, met een intens, eerlijk nummer als resultaat. Vandaag ben ik zekerder en sterker. Schrijven is natuurlijk een proces, maar ik ben nu dichter dan ooit bij de kern van mezelf. Ik heb een omgeving gecreëerd waarin dat ook kan.’

Het nummer werd opgenomen in Portugal en is nauwelijks veranderd sinds de demo-fase. Aanvankelijk zou een sfeervolle fado-gitaar aan het nummer worden toegevoegd, maar daardoor raakten artiest en producer de magie een beetje kwijt. ‘Hoe meer we de song uitwerkten, hoe meer we aan kracht verloren’. Sharon is in februari 2022 met Jonathan naar Turkije gegaan om daar verschillende nieuwe songs op te nemen. Ook de strijkers die op Not Scared of Giants hoort, zijn daar ingespeeld. Istanbul Strings, het bekende gypsy-gezelschap uit Istanbul, heeft een extra gevoelige laag aan het nummer toegevoegd. ‘Het resultaat is bijzonder en magisch’, aldus Sharon. De perfecte voorbode voor meer nieuwe muziek, en een smaakmaker van formaat.

4 maart 2022
In dit bericht: