In de eerste helft van de jaren ’80 scoorde de Haags-Utrechtse band Klein Orkest een aantal Top 40 hits met singles als Koos Werkeloos, Laat Mij Maar Alleen en natuurlijk Over De Muur. Na drie albums gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Zanger Harrie Jekkers werd vervolgens jarenlang één van Nederlands meest succesvolle cabaretiers.

Het verzamelalbum De Beste Van Klein Orkest, dat origineel in 1987 op CD verscheen, is sinds 27 januari voor het eerst op dubbel LP verkrijgbaar. Het album bevat 16 nummers, waaronder naast de genoemde hits ook de singles Over 100 Jaar, Ellie, Later Is Al Lang Begonnen en Alles Over Jou en is geperst op geel en blauw vinyl.

Roltrap Naar De Maan was het derde en laatste studio-album van de Haagse band Klein Orkest. Na de twee popalbums Het Leed Versierd (1982) en Later Is Al Lang Begonnen (1984) richtte de band zich met dit album, dat voor het eerst in 1985 verscheen, voornamelijk op kinderen. In 1986 ontving de band een Edison voor dit album en meerdere nummers waren te horen in het programma Sesamstraat.

Op 14 april verschijnt Roltrap Naar De Maan opnieuw op LP, dit keer in een gelimiteerde oplage op maan-geel transparant vinyl.

3 maart 2023
In dit bericht:
Translate »