e Britse formatie rond frontman Damon Albarn keert in 2023 terug op het podium en treedt op 27 juni 2023 op in de Amsterdamse Ziggo Dome

Amsterdam, 1 maart 2023 –  Twintig jaar na hun laatste optreden in Nederland, keert de Britse rockband Blur, bekend als een van de vaandeldragers van het Britpopgenre, terug naar het Nederlandse podium. Vandaag werd bevestigd dat de band in de zomer van 2023, op 27 juni, ook een exclusieve show zal geven in de Ziggo Dome te Amsterdam. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 3 maart om 10:00 uur, via www.blurlive.nl

De band Blur werd in 1989 opgericht door Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree en groeide in de jaren ’90 door tot één van de meest succesvolle Britse band aller tijden. Met albumklassiekers als Modern Life Is Rubbish, Parklife en Blur werd het publiek in Groot-Brittannië al snel ingepakt. Aan de hand van grote hits als ‘Boys & Girls’ en ‘Song 2’ (onder andere bekend van het populaire voetbalspel Fifa) volgde al snel ook de Verenigde Staten en het Europese vasteland.
Na twee decennia succesvol te hebben getourd, gaf de band in de zomer 2009 hun status als weergaloze liveband extra glans met een memorabele headlineshow op het Glastonbury festival en twee uitverkochte shows in het Londense Hyde Park. In de daaropvolgende jaren bevestigde de band hun nog altijd tomeloze populariteit met meerdere uitverkochte shows in Hyde Park, een headlineshow op Coachella Festival in Californië en een wereldtour in 2013, met uitverkochte shows in onder andere Azië, Europa en Zuid-Amerika.  In 2015 bracht de band hun tot op het heden meest recente album The Magic Whip uit, waarmee wederom succes werd geboekt in de hitlijsten van verscheidene landen. Daarna bleef het zowel op livegebied als in de studio stil rondom Blur, waarna onder andere frontman Damon Albarn zich richtte op zijn andere projecten Gorillaz, The Good, The Bad & The Queen en een solocarrière.
Exclusieve concertreeks in 2023
Na een decennium zonder liveshows keert Blur in 2023 weer terug op de planken voor een handjevol exclusieve shows. Van de shows in Wembley Stadium in juni, is de eerste lang en breed uitverkocht en gaan tickets voor de tweede show onderhand ook erg hard. Hun optreden in de Ziggo Dome is voor de band de eerste keer dat ze in Nederland optreden sinds hun show op de toenmalige Pepsi Stage, in 2003.
1 maart 2023
In dit bericht:
Translate »