Vandaag kondigt de in New York gevestigde rockband King Falcon aan dat zij hebben getekend bij Mascot Records/Mascot Label Group. Dit moment markeert een belangrijk nieuw hoofdstuk in het verhaal van de band over vriendschap, zelfgroei en de moed om achter een rock-‘n-roll-droom aan te gaan. De nummers van King Falcon combineren klassieke rock-swagger met indie-rock en doen denken aan artiesten als Black Keys, Cage The Elephant, The Strokes, The Killers, Royal Blood en Beck, en zit boordevol bluesy gitaarriffs, pop-punk refreinen, soulvolle melodieuze leadzang en levendige indie-rock atmosfeer.

Ter gelegenheid van de aankondiging van vandaag onthult King Falcon een videoclip voor When The Party Is Over, een onweerstaanbare, mid-tempo rocker vol catchy melodieën. Het nummer verkent het eenzame nachtleven in New York met gruizige openhartigheid, en het komt tot leven in de duister aanlokkelijke video, die het leven in de stad vastlegt in de begindagen van de pandemie. ” We got chased through the park by a crazed man with a knife while making the song’s video,”, herinnert Michael zich.

Michael Rubin en James Terranova van King Falcon begonnen hun reis in de muziek als jonge vogels – respectievelijk 12 en 15 jaar oud – in een band genaamd The Inoculated Canaries. Opgegroeid met klassieke rock en pop, mede via de studie die zij volgde aan de School of Rock, vlogen de tieners jarenlang rond in New York City. Maar vandaag spreiden de locals uit Queens hun vleugels en nemen vlucht als doorgewinterde muzikanten met hun eerste release op Mascot Records/Mascot Label Group.

Michael is de creatieve drijvende kracht achter King Falcon, maar drummer en soms opnametechnicus James Terranova is essentieel voor de geest van de band. Zijn kieskeurige, vooruitstrevende persoonlijkheid is het perfecte contrapunt voor Michaels vrijgevochten persoonlijkheid, en het paar heeft de dynamiek van een oud getrouwd stel. “I would take a bullet for him, but I may also be that person to shoot him,” grapt Michael. Tot nu toe was King Falcon een gitaar- en drumduo, maar het tweetal heeft zojuist een nieuwe drummer verwelkomd en James is overgestapt naar bas.

Michael’s fascinatie voor muziek begon via Guitar Hero, maar zijn vader bleef de draak steken met zijn ijzersterke vastberadenheid om het spel onder de knie te krijgen. “My dad would say, ‘you spend so much time in front of the TV with that thing, why not learn real guitar?!’,” herinnert Michael zich grinnikend. Michael nam uiteindelijk de woorden van zijn vader ter harte, kreeg een gitaar en schreef zich in voor School of Rock. Hij studeerde daar van zijn 10e tot zijn 16e en verdiepte zich in de “real band” uitvoeringsfilosofie van de instelling.

Hongerig naar meer muziekmogelijkheden buiten het vaste programma, stelde Michael een coverband samen met enkele van zijn vrienden, maar romances met de vrouwelijke vocalisten veroorzaakten drama in Fleetwood Mac-stijl. Dit dwong Michael, toen een toegewijde gitarist, om leadzanger te worden. Die band veranderde in The Inoculated Canaries. TIC toerde regelmatig door het noordoosten van de VS en deden een showcase op de SXSW-conferentie in Austin, Texas en de NAMM-conventie van 2020 in Anaheim, Californië.

Toen TIC ermee ophield, keerden Michael en James terug als King Falcon. In 2020 bracht het duo de funky en aanstekelijke single “Shake! Shake! Shake!” uit. De pandemie wist de kalender van King Falcon echter vrij te maken voordat het zelfs maar de kans kreeg om een show te spelen. De jongens maakten er het beste van door hun single “When The Party Is Over” naar labels te sturen. “That song represented me trying to convince my parents, and myself, that I could get somewhere playing guitar,” vertelt Michael. Het nummer bleek een troef voor de band te zijn, wat leidde tot de release van vandaag en hun deal bij Mascot Records/Mascot Label Group.

“It took two and a half years to get here,” zegt Michael. “If you asked me when I first got my guitar if we would get a label and be where we are today, I would have said, ‘oh yeah, no problem,’ but I’ve learned the reality of it all isn’t that simple. It is amazing to be where we are today, but it was definitely a challenging journey.”

20 oktober 2022
In dit bericht: