Vandaag kondigt het genre-bending trio Khruangbin uit Houston, Texas een serie van vijf live LP’s aan, waarvan er vier de titel Khruangbin & Friends hebben (meer details over de vijfde LP volgen later), die verspreid over 2023 zullen uitkomen.

Eerste LP Khruangbin & Friends – Live At Stubb’s is uit op 19 mei via Dead Oceans, in samenwerking met Night Time Stories LTD

De ambitieuze onderneming van een jaar is een eerbetoon aan de steeds scherper wordende liveshow van de band, met aanbiedingen van vrienden van heinde en verre, ter ere van het improvisatievermogen, de eclectische gasten en de iconische liveshow van de band. De serie LP’s bevat live optredens van de band en gasten, waaronder Kelly Doyle, Ruben Moreno, The Suffers en Robert Ellis uit Austin, Stubb’s in Texas, Nubya Garcia bij Radio City in NYC, Men I Trust op RBC Echo Beach in Toronto en Toro Y Moi in The Fillmore, Miami. De eerste uit de serie – Khruangbin and Friends – Live At Stubbs – komt op 19 mei uit op Dead Oceans in samenwerking met Night Time Stories Ltd. De andere afleveringen komen uit op de volgende data:

LP 2 – 30 juni ’23: Khruangbin & Nubya Garcia – Live at Radio City Music Hall
LP 3 – 11 augustus ’23: Khruangbin & Men I Trust – Live at RCB Echo Beach
LP 4 – 22 september ’23: Khruangbin & Toro y Moi – Live at the Fillmore Miami
LP 5 – wordt vervolgd…..

“We hebben meer dan 18 maanden de wereld rondgereisd, op het moment dat de wereldwijde beperkingen langzaam begonnen te verdwijnen door het langverwachte einde van de regelgeving”, zegt Khruangbin.

“Vanuit ons oogpunt was het echt een spirituele ervaring om mensen samen te zien komen door middel van zang en dans na een tijd van verenigd isolement. Om het publiek te zien en te horen zingen met de liedjes die we tijdens de pandemie hebben uitgebracht en om ons zo geliefd en goed ontvangen te voelen, het is bijna niet onder woorden te brengen. We wilden een manier vinden om deze reis te markeren en besloten dit te doen door middel van een reeks live releases die ook de artiesten eren die met ons optraden, evenals het artwork en de fotografie van die shows. Het was en is echt een tijd om nooit te vergeten.”

12 april 2023
In dit bericht:
Translate »