De vijfvoudig Grammy-genomineerde gitarist Kenny Wayne Shepherd, die net is begonnen aan zijn Amerikaanse herfsttour van 2023, deelt ‘Best Of Times’, de krachtige nieuwe single van het nieuwe album ‘Dirt On My Diamonds Vol. 1, verkrijgbaar op 17 november via Provogue Records/Mascot Label Group. Deze nieuwe single brengt een herdefinitie van de essentie van de blues in de moderne tijd en toont de essentie van het album, waarbij urban ondertonen worden gecombineerd met aangrijpende sociaal-politieke observaties, zonder de soulvolle diepte uit het oog te verliezen.

Kenny Wayne Shepherd – Best Of Times (OFFICIAL VIDEO)

Ontstaan in de legendarische FAME Studios in Muscle Shoals, Alabama, beschrijft Shepherds een reis van muzikale evolutie, met verhalen over verlies, verlossing en gedenkwaardige melodieën, geschreven door een eliteteam van songwriters. Zoals Shepherd het zelf omschrijft: “Elke plaat die ik maak is een momentopname. En dit was een heel bijzondere.”

Sinds de release van zijn debuutalbum ‘Ledbetter Heights’ uit 1995 klinkt deze multi-platina bandleider nog altijd als de toekomst van de blues. Benader je ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ met de verwachting twelve-bars op de automatische piloot te gaan horen en je krijgt in plaats daarvan een salvo curveballs teruggekaatst. Van het moderne urban randje van ‘Sweet & Low’ tot de luidsprekerscheurende productie van Shepherd en zijn partner-in-sound Marshall Altman. “Werken met Marshall is net als elke andere productieve relatie”, vindt de gitarist. “We bundelen onze krachten en versterken elkaar.”

Zoals de titel van het album doet vermoeden, worden de rauwheid en de emotionele eerlijkheid van deze nieuwe nummers boven gitaarspektakel geplaatst (zelfs voor een van de meest talentvolle spelers uit de moderne scene). Van de leidende filosofie van ‘Dirt On My Diamonds’: ‘Het leven kent onvolmaaktheden, en zo heb ik het het liefst. Het zijn de imperfecties die het leven interessant maken.”

Omdat het materiaal zo sterk was, was polijsten niet nodig. Zoals op elk KWS-album zijn de nummers het betaalmiddel, en de zeven originele nummers van ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ eisen om gehoord te worden, waardoor luisteraars boven hun omstandigheden worden getild in een tijd waarin het leven vaak somber en rauw aanvoelt. “Ik wilde niet dat deze plaat duister of somber zou zijn”, meent Shepherd. “Er zijn niet veel ongelooflijk hartverscheurende of moeilijke onderwerpen… Mijn doel is altijd om muziek te maken waar mensen zich goed bij voelen, ongeacht waar het over gaat.”

Shepherd heeft zojuist een reeks live-shows aangekondigd voor de winter van 2024, die zullen volgen na de release ‘Dirt On My Diamonds, Vol. 1’ en de herfsttournee die momenteel aan de gang is.De tour bevat ook opvallende optredens zaols de Ryman Auditorium in Nashville, TN op 24 februari en het iconische Beacon Theatre in New York City op 15 maart.

 

22 september 2023
In dit bericht:
Translate »