Nieuw Studio Album ‘Inevitable Incredible’

 

Komt uit op 3 Mei op Stylus Records via Ignition Records Ltd

Luister hier naar de titel track van het album

 

‘Inevitable Incredible’ komt beschikbaar op Heavyweight LP, CD en  Digitale Formaten – Pre-order Hier

 

 

DOWNLOAD ARTWORK & PRESS SHOT

 

 

Kelly Jones maakt vandaag details bekend van zijn gloednieuwe studioalbum ‘Inevitable Incredible’, welke wordt uitgebracht

op Stylus Records via Ignition Records Ltd op 3 mei.

Het nieuws gaat gepaard met de onthulling van het gelijknamige titelnummer.

Luister hier.

 

Vandaag verschijnt de prachtige en emotionele eerste single ‘Inevitable Incredible’. Het nummer markeert een gedurfde stilistische verandering voor Kelly Jones, die al lang gevestigd is als een van de meest productieve, succesvolle en geliefde zangers en songwriters van Groot-Brittannië. Zijn stem is direct herkenbaar, maar op dit album toont Kelly een tederheid en kwetsbaarheid die vocaal een breedte en diepte benadrukt die soms wordt overschaduwd door zijn bekende rocksongs van Stereophonics. De filmische en breedbeeld-soundscapes onder leiding van de piano zijn iets nieuws en gewaagds voor Jones. Het is een nummer dat laat zien hoe een songwriter zichzelf uit zijn comfortzone duwt en met een kwetsbaarheid die niet vaak wordt geassocieerd met een grote artiest die zich al een kwart eeuw in zo’n enorm succesvolle en legendarische carrière bevind.

Tussen oktober en december 2022 begon Kelly te schrijven, voornamelijk op de piano, aan ‘Inevitable Incredible’. Na drie maanden worstelen met beklijvende melodieën op zijn piano en het schrijven van emotionele, ‘soul searching’ en altijd brutaal eerlijke teksten in zijn notitieboekje, merkte Kelly dat hij een album aan materiaal had. Materiaal dat hij eigenlijk nooit had willen creëren, maar hij wist dat hij het tot voltooiing moest brengen en snel ook om de ruwe essentie vast te leggen van wat hij had gemaakt. Hij vertrok naar de prachtige, afgelegen uitgestrekte Ocean Sound studio in Noorwegen, weggestopt op een klein afgelegen eiland in de Noordzee. Met alleen zijn studio-ingenieur en backline-technicus bij zich, vormde de verbluffende stilte van de omgeving en de uitgestrekte wildernis een perfecte setting voor een zesdaagse opnamesessie. Hier werden de emotionele teksten en de ‘soul searching’ die voortkwamen uit die pianosessies op de late avond, opgenomen.

In acht nummers neemt ‘Inevitable Incredible’ de luisteraar mee op een meeslepende reis die een intiem inzicht geeft van een artiest die niet van plan is om op zijn lauweren te gaan rusten.

Jones zegt over ‘Inevitable Incredible’: ‘The remote surroundings of the island studio allowed the songs to come to life and breathe, no distractions, it was such a new experience. There were no expectations for how the songs should sound. Just let the emotion and vulnerability I put into writing those songs come to life. The weather could change in a minute and there was little to no contact with the outside world. All this influenced how the songs came to be. It was a truly cathartic experience. I feel like I left it all out there on these songs.’

De afgelopen 25 jaar is Jones’ band Stereophonics een constante geweest op radio- en arenapodia en schreef anthems die in het hart van het publieke bewustzijn zijn gegrift. Als opvolger op het hit-album ‘Oochya!’ uit 2022 – Stereophonics’ 8e Britse nummer één album en de bijbehorende uitverkochte stadion- en arena-tour met twee uitverkochte avonden in het Principality Stadium met een capaciteit van 60.000 plaatsen in Cardiff, schakelde Jones naar het recente Britse succes van zijn door Americana beïnvloede album Far From Saints. Het project, bestaande uit Jones met Dwight Baker en Patty Lynn van The Wind and The Wave, had vorig jaar kritisch en commercieel succes en debuteerde in de top 5 van de UK Official Albums Chart, terwijl het bovenaan de gespecialiseerde UK Official Americana en Country Artists Albums Charts stond. En nu toont Jones met ‘Inevitable Incredible’ zijn voortdurende evolutie als artiest. Hij is in staat zijn songwriting talenten aan te passen en te sturen op een manier die zijn oeuvre aanvullen en verbreden.

 

‘Inevitable Incredible’ is vanaf 3 mei verkrijgbaar op Stylus Records via Ignition Records Ltd en komt beschikbaar op heavyweight LP, CD en digitale formaten.

Bestel hier vooraf.

 

Tracklist:

 

1. Inevitable Incredible
2. Turn Bad Into Good
3. Time’s Running Away
4. Echowrecked
5. Sometimes You Fly Like The Wind
6. Monsters In The House
7. May I Come Home From My War
8. The Beast Will Be What The Beast Will Be
6 maart 2024
In dit bericht:
Translate »