De nieuwe single van KANE heet What If I Want You Now. Het is de derde single van de band, die vorig jaar na bijna tien jaar weer samenkwam. Met hun nieuwe single klinkt KANE precies zoals ze anno 2024 wil klinken, zegt de band. “Een melodieuze pop-rock track geladen met positieve energie. Vol passie en liefde voor het schrijf-, opname-, mix- en masteringproces.” Het nummer is vanaf nu te beluisteren op alle streamingplatformen.

Dinand Woesthoff:
“And just like that… Is er onze eerste nieuwe KANE single van 2024. We zijn in de studio in Amsterdam en hebben daar the time of our lives. Samen zoeken naar nieuwe liedjes, het live spelen met de band, het uitdenken van de Ziggo Dome RE/CONNECT shows. Het is een ontzettende fraaie, leuke, geweldige tijd samen. En dan is daar plots die song, waarvan we allemaal voelen; zo gaan we naar het volgende hoofdstuk in het KANE-verhaal.”

Dennis van Leeuwen:
“Wat ooit ‘pas over meer dan een jaar is, is nu volgende maand. Er heerst een heerlijke spanning in de voorbereidingen van de 5 Ziggo’s en in de ‘tussentijd’ hebben we ook een nieuwe single opgenomen. Eentje waar we echt supertrots op zijn en waar met zoveel liefde aan gewerkt is.”

De nieuwe single markeert het begin van een enerverende maand voor KANE. In september 2023 kondigde de band van Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen na tien jaar hun rentree aan wat direct goed was voor vijf uitverkochte RE/CONNECT concerten in de Ziggo Dome op 4, 5, 7, 8, 9 juni 2024. In aanloop naar deze concerten lanceert KANE What If I Want You Now, verschijnt een speciale KANE-special van muziekmagazine SOUNDZ en wordt hun documentaire KANE: A Story Recorded voor een fanviewing eenmalig vertoond in de bioscoop. De opbrengst van deze bioscoopviewing gaat volledig naar Save The Children, de hulporganisatie waar KANE in december het nummer War Ends Today voor maakte. Deze single bracht inmiddels al meer dan € 200.000,- euro op voor kinderen in oorlogsgebieden overal ter wereld.

Shows
Door setaanpassingen zijn er voor de vijf Ziggo Dome shows die de Haagse rockband op 4, 5, 7, 8 en 9 juni 2024 geeft een beperkt aantal kaarten beschikbaar gekomen. Op 27 juni staat KANE op Concert At Sea in Zeeland en op 30 augustus op het strand van Scheveningen met KANE On The Beach.

Exclusieve viewing KANE: A Story Recorded
Op zondag 19 mei wordt KANE: A Story Recorded eenmalig vertoond in Pathé Buitenhof in Den Haag. De bandleden zijn aanwezig bij het evenement, dat wordt afgesloten met een Q&A-sessie met fans. De vertoning is een samenwerking tussen KANE en Pathé, waarbij de volledige opbrengst van het evenement ook wordt gedoneerd aan Save The Children. Tickets zijn sinds verkrijgbaar via www.pathe.nl.

KANE-special SOUNDZ
Rond 30 mei verschijnt een KANE-special van muziekmagazine SOUNDZ. Een primeur, want het blad stond niet eerder volledig in het teken van een Nederlandse band. Dinand en Dennis zijn gasthoofdredacteuren van de special. Dinand: “In dit eenmalige magazine staat van alles waar we met de documentaire niet aan toegekomen zijn, over waar we nu staan en gaan met nog een geweldige tijd voor ons, vol nieuwe muziek en moois om te delen. Dit is er één om te bewaren. One for the road ahead!’ De KANE-special van 108 pagina’s is beschikbaar voor pre-order via www.soundz.nl/kane.

 

2 mei 2024
In dit bericht:
Translate »