Kaizers Orchestra Live@Paradiso Amsterdam
datum 16 maart 2024

De Noorse band Kaizers Orchestra stond afgelopen weekend in het muzikale Mekka van Nederland. Paradiso was voor de helft vol gelopen met mensen uit Noorwegen die hier om een of andere reden zijn. De andere helft was de aanhang en liefhebbers van deze legendarische band.

Wat maakt het allemaal zo legendarisch?? Daar waar de Ramones hun achternamen in de band verwerkten geldt dit ook voor deze band al is de ‘achternaam’ nu Kaaaaizerrrrrrrrrr!
De Kaizers Orchestra is een indie rockband dat met show en noise geluiden enorm populair werd in Scandinavië. De band hield er ruim tien jaar mee op en kreeg vorig jaar een reunie. De Noorse tour werd in een kwartier volledig uitverkocht.  Met enkele Europese shows hinkt men naar het festival seizoen. En ja dan mag deze band zeker op Pinkpop of Lowland staan. Ondanks dat men in het Noors zingt wordt het een groot feest voor iedereen!

Dit wist de band ook in Paradiso te brengen. Met de charismatische zanger Janove Ottesen Kaizer die met de grote trom op de vaten klimt  en het publiek opzweept tot ze er bij neer vallen.
Naast de maatschappelijke teksten die hier luidkeels worden meegezongen, is het vooral de sfeer wat het doet.
Wanneer Helge Risa Kaizer het podium met zijn gasmasker beklimt krijg je al een Rammstein gevoel dat er iets gaat gebeuren. Met het openingsnummer ‘Ompa Til du Dor’ gaat de hele zal al los. De hits ‘Siste Dans’, ‘Bak el Halleluja’ en ‘Resistansen’ doen Paradiso op zijn grondvesten trillen. De afwisseling van zang en het slaan op de vaten en autowielen geeft een extra dimensie aan het concert. De rock krijgt hier en daar een folkrandje. Wanneer de band ‘Kontrol Pa Kontinented’ speelt is het feest helemaal los en dat wordt overtroffen met de huidige single ‘Hjerteknuser’. Voor de fans wordt het mooie nummer ‘Dieter Meyers Inst ‘ als afsluiter gespeeld.

Met de toegift van het heerlijke ‘Adri Vodka Violeta’, het opzwepende “Begravelsepolka’ en het succesvolle ‘Maestro’ wordt de avond  met ‘Die Polizei’ afgesloten.

Deze band heeft me dan ook overdonderd met hun show en mag zo naar een van de grote festivals van Nederland of Europa.

17 maart 2024
In dit bericht:
Translate »