Persbericht, woensdag 22 december 2021

Op vrijdag 21 januari brengt JW Roy het nieuw albumboek Kouwe Kermis uit. De leegte die afgelopen jaar voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen.

Bijna twee jaar nadat de stilte in ons leven terug kwam, is er een album met acht persoonlijke maar vooral ook herkenbare liedjes, gebundeld in een boek waarin JW de verhalen achter de nummers blootgeeft. Maar waarin ook veel foto’s uit de regio en persoonlijke geschiedenissen te lezen zijn die door iedereen herkend zullen worden. Wim Daniëls schreef een persoonlijk voorwoord.

JW vertelt: “Begin 2020 zeilde Corona het land binnen. Al mijn optredens werden stopgezet. Het leven viel stil. Eerst kreeg ik het benauwd, maar daarna kwam de rust. Ik zat in het voortuintje van mijn huis in Diemen en keek naar de vliegtuigstreeploze lucht. Ik keek naar mijn leven en terug naar vroeger. Deze leegte herinnerde me aan de ruimte en rust uit mijn jeugd. Ik verlangde naar meer van minder. Met dit verlangen werd het zaadje geplant voor het derde luik van mijn Brabantse platen Laagstraat 443 (2005) en Ach, Zalig man (2010). In februari ben ik gaan schrijven en nu ligt Kouwe Kermis bij de drukker.”

Achtdelige TV-serie op Omroep Brabant
Net na de release van het albumboek, rond begin maart 2022, start op Omroep Brabant een achtdelige tv-serie waarin telkens een nummer van Kouwe Kermis centraal staat. Omroep Brabant startte in september 2021 rondom de albumopnamen in Vessem met de opnames van de tv-productie van Kouwe Kermis. In de tv-serie kijken JW en zijn gezin, maar ook andere mensen naar het Brabant van toen maar ook naar het Brabant van nu. Is er wel zoveel veranderd? En zijn de gevoelens die JW kent misschien wel universeel en snakken we allemaal naar een minder hectisch leven. De muziek van het album en de thema’s achter de liedjes vormen de leidraad door de serie.

Live
Vooralsnog is JW Roy van plan de release van het albumboek live te vieren op 19 en 20 maart in De Muzenval in Eersel. In het najaar van 2022 staat een uitgebreidere reeks optredens gepland.

Vanaf 21 januari 2022 is het albumboek Kouwe Kermis te koop bij een select aantal (boeken)winkels en platenzaken. Een overzicht hiervan staat op jwroy.nl. In de webshop van JW is het albumboek nu al te bestellen en ligt het uiterlijk daags vóór releasedatum in de brievenbus.

JW Roy Online
Website | Facebook | Instagram

25 december 2021
In dit bericht:
Translate »