ulian Taylor heeft zijn nieuwe single “It’s Not Enough (Sunset Version)” uitgebracht. Deze maand is de Americana/folk singer-songwriter voor het eerst live op het podium zien in Nederland en België. Beluister ‘It’s Not Enough (Sunset Version)’via Spotify of Apple Music.

Taylor brak in 2020 door met zijn rootsy akoestische solo-album ‘The Ridge’, dat hem internationale bekendheid en een reeks prijzen opleverde. Afgelopen herfst is Taylor’s nieuwe album ‘Beyond the Reservoir’ uitgekomen. Een album dat identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing behandelt. De thema’s veerkracht, moed en kracht komen terug in alle songteksten. De plaat wordt gekenmerkt door een oneindige droefheid, maar ook door een oneindige hoop.

Over de nieuwe single “It’s Not Enough (Sunset Version)” vertelt Julian: “’It’s Not Enough’ gaat over de liefde. Het is een poging om de balans te vinden. Het gaat over leven met onze eigen tekortkomingen, en de erkenning dat niets perfect is en nooit zal zijn. Ik heb dit nummer geschreven met twee geliefden in gedachte, geliefden die veel hebben meegemaakt, en hoe ze daar samen doorheen zijn komen.”

Julian Taylor live in Nederland en België:

Zaterdag 18 februari 2023 – Café de Amer, Amen
Zondag 19 februari 2023 – Tivoli Vredenburg, Utrecht
Maandag 20 februari 2023 – Indies Keeping Secrets, Brussel

Over Julian Taylor:
De in Toronto gevestigde singer-songwriter Julian Taylor maakt al twee decennia deel uit van het muzikale landschap in Canada. Taylor genoot een doorbraakjaar in 2020, toen zijn tweede akoestische soloalbum, ‘The Ridge’ meer dan vijf miljoen keer werd gestreamed op Spotify. Naast het winnen van Solo Artist of the Year bij de Canadian Folk Music Awards, werd The Ridge ook genomineerd voor twee Juno Awards (Contemporary Folk Album of The Year, Indigenous Artist of Group of the Year), de Polaris Prize Long List, een Summer Solstice Indigenous Award (Contemporary Folk Album of the Year), een Canadian Music Week INDIES Award (Indigenous Artist of the Year), en een extra Canadese Folk Music Awards nominatie in de categorie Engelse Songwriter of the Year. De nominaties en prijzen bleven komen in 2022, waarbij Taylor de beste mannelijke artiest won in de International Acoustic Music Awards en vijf Native American Music Award-nominaties scoorde.

Taylor, van Mohawk en Caribische afkomst, is een veelzijdige artiest. Het ene moment speelt hij met zijn band elektrische rhythm and blues, en het volgende moment is hij te zien op een folkfestival met een intieme solo singer-songwriter set. Na zijn carriere met de band Staggered Crossing, is hij muziek blijven opnemen en optreden als soloartiest, en heeft hij sinds 2001 twaalf studioalbums uitgebracht. Zijn muziek is te horen in tv-shows als ‘Haven’, ‘Private Eyes’, ‘Kim’s Convenience’, ‘Degrassi: The Next Generation’ en ‘Elementary’. Vier van zijn albums staan op de longlist van de Polaris Prize in Canada. Twee nummers van het album The Ridge, het titelnummer “The Ridge” en “Human Race”, behaalden de nummer 1 positie van de Indigenous Music Countdown. Taylor heeft talloze keren door Canada en de VS getoerden het podium gedeeld met artiesten als Serena Ryder, Blue Rodeo, William Prince, AHI, Rodney Crowell, Keb’ Mo’ en opgetreden op het Festival d’Été de Quebec, het Mariposa Folk Festival, Ottawa BluesFest en meer. Daarnaast heeft Julian Taylor maarliefst twee keer opgetreden tijdens de Olympische Spelen, in Salt Lake City (2002) en Vancouver (2010).

 

8 februari 2023
In dit bericht:
Translate »