De Britse heavy metal-legende Judas Priest heeft vanochtend haar eerste single ‘Panic Attack’ van het gloednieuwe (19e) studio-album ‘Invincible Shield’ uitgebracht, dat op vrijdag 8 maart 2024 via Columbia Records (/Sony Music) verschijnt. Het is de opvolger van Priest’s meest recente studio-album ‘Firepower’ dat zes jaar geleden (in maart 2018) uitkwam en dat in de Nederlandse DutchCharts albumlijst op de eerste plaats piekte. Vrijwel direct na de release van het nieuwe album zal de band op tournee door de UK en Europa gaan.

Spotifylink ‘Panic Attack’; pre order ‘Invincible Shield’: judaspriest.lnk.to/invincible-shield

‘Panic Attack’ credits:
Guitar, Composer, Lyricist: Glenn Tipton
Vocal, Composer, Lyricist: Rob Halford
Guitar, Composer, Lyricist: Richie Faulkner
Bass  Guitar: Ian Hill
Drums: Scott Travis
Engineer, Mastering  Engineer, Mixing  Engineer, Producer: Andy Sneap

TOURDATA 2024
11 maart: Glasgow, UK – OVO Hydro
13 maart: Lees, UK – First Direct Arena
15 maart: Dublin, Ierland – 3Arena
17 maart: Bournemouth, VK – BIC
19 maart: Birmingham, VK – RWA
21 maart: Londen, VK – Wembley Arena
24 maart: Frankfurt, Duitsland – Festhalle
25 maart: München, Duitsland – Olympiahalle
27 maart: Dortmund, Duitsland – Westfallenhalle
29 maart: Praag, Tsjechië – O2 Arena
30 maart: Krakau, Polen – Tauron Arena
1 april: Wenen, Oostenrijk – Stadthalle
3 april: Bazel, Zwitserland – St. Jakobshalle
5 april: Lyon, Frankrijk – Halle Tony-Garnier
6 april: Milaan, Italië – Mediolanum Forum
8 april: Parijs, Frankrijk – Zenith

JUDAS PRIEST
De invloed en betekenis van het Engelse heavy metal instituut Judas Priest kan onmogelijk overschat worden. In 1969 opgericht in Birmingham (UK), groeide Priest uit tot een van de grootste metalbands aller tijden met wereldwijd meer dan 50 miljoen verkochte albums; en met vele duizenden gespeelde shows voor drie generaties fans in alle windstreken op aarde. De band leverde in de jaren ’70 (samen met Black Sabbath en later ook o.a. Def Leppard, Saxon en Iron Maiden) de muzikale blauwdruk voor alles wat in de jaren daarna onder het muziekgenre ‘hardrock & metal’ werd geschaard.

Met de iconische Rob Halford (alias ‘The Metal God’) als frontman speelde de band ook een belangrijke rol bij de culturele uiterlijke differentiatie van het genre. Halford’s macho-look (leren kleding, leren pet en metal spikes) werd massaal door duizenden andere bands overgenomen en onderscheidt tot op heden hardrock- en metalbands in één oogopslag nog immer van andere muziekgenres. In zijn toepasselijk getitelde autobiografie ‘Confess’ uit 2020 zet de charismatische frontman met veel humor en zelfrelativering de geschiedenis van de band vanuit zijn perspectief uiteen.

17 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »