Een jaar na de release van haar dubbel-album brengt Joya Mooi via Unity Records haar nieuwe single ‘Don’t Answer’. Een ode aan self-care en reflectie, als eerste track in de aanloop naar een nieuwe EP. ‘Don’t Answer’ is een vriendelijke manier om mensen te laten weten dat je niet beschikbaar bent. 

 

‘Don’t Answer’ gaat over de schoonheid van tijd voor jezelf nemen. Over de inspiratie achter ‘Don’t Answer’ zegt Joya Mooi: “Vaak heb ik het gevoel gehad dat ik mijn eigen grenzen overschreed, maar nog vaker heb ik me schuldig gevoeld als ik mijn grenzen respecteerde. Dus eigenlijk zeg ik ‘ik heb wel tijd maar vandaag kies ik ervoor alleen te antwoorden op mezelf en mijn eigen gedachten’.” Met het nummer nodigt ze de luisteraar uit om de druk van de buitenwereld te negeren in een dansbare pleidooi voor self-care.

 

Het vrolijk en uptempo klinkende nummer is geproduceerd door pop-funk duo Easy Freak uit Zuid-Afrika, het land waar ook de wortels van Joya liggen. Met haar nieuwe single heeft Joya Mooi zoals altijd de perfecte mix gevonden tussen inhoudelijke diepte en een aanstekelijke sound.

 

Joya Mooi is een singer-songwriter met een voorliefde voor alternatieve R&B, pop en hiphop. Joya’s muziek is een mix van haar muzikale wortels, die liggen in Angola, Zuid-Afrika en Nederland, en heeft een sterk autobiografisch karakter. Als een krachtige stem binnen de moderne R&B-scene heeft Joya Mooi de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht ontvangen, met onder andere haar laatste dubbelalbum ‘What’s Around The Corner’ uit 2023. De plaat werd internationaal goed ontvangen door de pers, met lovende publicaties in Billboard, Okayplayer, The Line of Best Fit, Notion, en Afropunk. Ze verwierf airplay op onder andere BBC Radio 1Xtra, een Spotify-billboard op Times Square in New York.

 

In juni 2022 en februari 2023 ging Joya Mooi op tournee in Zuid-Afrika, met onder andere een show met Jacob Banks in Johannesburg. Daarnaast stond ze in het voorprogramma van Benny Sings tijdens zijn Europese tournee, met optredens in Londen, Parijs en Nederland.

20 april 2024
In dit bericht:
Translate »