Vandaag brengen Joost & Bar hun debuutsingle Pas Nu Ik Ons Ken uit. Joost &  Bar zijn actrice Barbara Sloesen en haar geliefde Joost Hofman, die besloten als  muzikaal duo hun creatieve krachten te bundelen.  

Joost: “Vlak vóór onze eerste date had ik nog tegen vrienden verzucht hoe hopeloos de  liefde leek. Maar nadat ik Bar had ontmoet, viel plotseling alles op zijn plek. Daar gaat  Pas Nu Ik Ons Ken over. De eerste versie die ik schreef, was wel iets langdradiger.  Dankzij de rode pen van Bar is de kern van het verhaal overgebleven. Pas nu ik jou ken, weet ik wie ik ben, omdat ik ons ken.”

Beluister Pas Nu Ik Ons Ken

Hoewel ze nu als duo hun debuutsingle uitbrengen, is de mediawereld voor Barbara  Sloesen (1988) en Joost Hofman (1992) geen onbekend terrein. Barbara studeerde af  aan de Toneelacademie Maastricht en speelde hoofdrollen in films als Zwaar Verliefd 1 en 2, Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en Kwestie Van Geduld. Later dit jaar is Barbara  opnieuw te zien in een aantal speelfilms.

Joost heeft een social media-bureau voor de sport- en entertainmentindustrie en maakt  samen met Giedo van der Garde een podcast over Formule 1. Eerder werkte hij als  presentator van RTL GP Magazine. Met zijn gitaar schrijft Joost Nederlandstalige popliedjes. In de zomer van 2022 bracht hij zijn solo-debuutsingle uit: Trammelant. 

Als Joost & Bar stapt het koppel nu dus samen in de spotlight. Er liggen inmiddels zo’n  twintig liedjes op de plank, van ballads tot pop richting rock, met de gitaar als rode draad.  Het samen liedjes schrijven geeft een diepere laag aan de chemie tussen de twee. Het leidt tot persoonlijke gesprekken over vorige relaties, vriendschappen, gemis, angst en  verlies. Bar: “Zonder de muziek hadden we die gesprekken waarschijnlijk pas veel later  gevoerd. Soms voelt die eerlijkheid kwetsbaar, of confronterend, maar vooral heel  liefdevol. We proberen onze eigen ervaringen te vertalen in teksten die voor iedereen  herkenbaar zijn.”

Joost & Bar zijn ook te vinden op TikTok. Daar had de sound van Pas Nu Ik Ons Ken  vóór de releasedatum al meer dan 1 miljoen views.

31 juli 2023
In dit bericht:
Translate »