Persbericht, vrijdag 28 januari 2022

Op 29 april verschijnt het nieuwe studioalbum van singer songwriter Jono McCleery getiteld Moonlit Parade via Ninety Days Records. Het album werd opgenomen in Master Chords Studios in London samen met producer Ronan Phelan (Adele, Chilly Gonzales, Ed Sheeran) en de master werd verzorgd door Matt Colton (Arctic Monkeys, Thom Yorke, Coldplay). De eerste single en tevens het titelnummer van het album Moonlit Parade is nu uit.

Moonlit Parade is een diep persoonlijk manifest van rauwe poëzie met een rustig, op zichzelf staand geluid. De Londense zanger en muzikant heeft op Moonlit Parade bewust gekozen voor een no-frills aanpak, waarmee hij met succes datgene vastlegt waarvan de meeste mensen waarschijnlijk het gevoel hebben dat het hen is ontnomen door de huidige pandemie: een gevoel van nabijheid. Iemand toestaan dicht bij je te zijn betekent in de eerste plaats dat je diegene vertrouwt, en Jono vertrouwt de muziek. Hij hoeft er niets van te vragen of te forceren. Hij hoeft het niet te verbloemen, niet te vervormen. De muziek kruipt onder je huid.

Het pure, blues-geïnspireerde geluid van Jono’s stem wil alles blootleggen en ook zijn teksten geven hun poëzie met verfrissende eenvoud prijs. Samen met zijn begeleidingsband, Dan See (drums), Dan Gulino (bas) en Steve Pringle (toetsen), bereikt Jono op Moonlit Parade een helderheid die even openhartig als op zichzelf staand is. Elk moment krijgt precies wat het nodig heeft – soms is dat de eenzaamheid van de nachtelijke uren, de ongeremde vrijheid om alleen te zingen wat echt telt, en soms is dat de zelfverzekerde, flow van een groove die ontleend is aan de rhythm & soul van de jaren ’70.

Het titelnummer van het album is tevens de nieuwe single. Moonlit Parade is een gebroken liefdeslied. De liefde is verdwenen, maar de hoop om deze persoon terug te vinden zal nooit helemaal vervagen. Gezongen vanuit het perspectief van iemand die alles verloren heeft, maar vasthield aan zijn liefde voor één persoon. “The video was shot in a small village near Valencia (Spain) by the mountains. We went walking in the night where the quiet suburbs back out onto the mountains with Giovanni Di Legami who filmed and produced everything. I had invited him to stay with us for 1 week to film, and coincidentally there was a full moon happening during a heatwave.“ – aldus Jono McCleery over de clip. Bekijk die video onderaan dit bericht.

Jono McCleery is afkomstig uit de culturele scene van Londen, maar woont alweer een hele tijd in Rotterdam. Hij werd doof geboren en hoorde tot zijn derde jaar niets. Op 17-jarige leeftijd hield hij voor het eerst een gitaar vast en verloor die nooit meer uit het oog, ondanks het feit dat hij zich ook vele andere muzikale vaardigheden eigen maakte. Aan het begin van het nieuwe millennium werd de jonge muzikant onderdeel van het ‘One Taste Collective’. Jono McCleery is altijd muzikaal veelzijdig geweest en samenwerken met andere artiesten leverde een natuurlijk onderdeel voor de evolutie van zijn muziek, zoals met Portico Quartet.

In 2008 produceerde Jono McCleery zijn eigen debuutalbum, getiteld Darkest Light. Daarna volgden zijn eerste tournees, als voorprogramma van onder andere Gil-Scott Heron, Bonobo en Fink. Gerenommeerde labels begonnen al snel interesse te tonen in deze Britse muzikant, en in 2011 bracht hij zijn labeldebuut There Is uit. Daarop volgde nog twee albums die lovende kritieken kregen.

18 februari 2022
In dit bericht:
Translate »