Zes jaar nadat de band hun laatste show speelde in poptempel Paradiso, is John Coffey terug met een nieuw album: FOUR.

In september 2016 besloot John Coffey voor onbepaalde tijd te stoppen, zodat de vijf bandleden ruimte konden creëren voor nieuwe ideeën. Eind 2020, vijf jaar later en middenin een pandemie, begon het te knagen en voelde de band die oncontroleerbare drang weer om op het podium te staan, zalen op z’n kop te zetten en elke bezoeker mee te sleuren.

Frontman David Achter De Molen: ‘’Soms kan het ook gewoon heel eenvoudig zijn. Er is niets vetter dan met deze gasten weer muziek te maken en op het podium te staan. Dat we er vervolgens vijf jaar over gedaan hebben om weer met elkaar in een ruimte te staan, geeft ons juist weer onstuitbare energie’’.

Over John Coffey

Van 2002 tot 2016 speelde John Coffey, vernoemd naar een personage uit de film The Green Mile, alle zalen en festivals plat met hun onstuitbare en energieke live shows. De band stond in Nederland op alle grote festivals, waaronder Pinkpop, Best Kept Sectret en Lowlands maar liet zich ook niet onbetuigd in het buitenland met optredens op Hurricane/Southside (DE), Wacken Open Air (DE), Summer Breeze (DE), Pukkelpop (BE), Dour (BE), Boardmasters (UK), Vans Warped Tour (UK), 2000trees (UK), The Global Rock Summit and Musexpo (USA)en Sziget (HU). John Coffey speelde niet alleen alle zalen plat in Nederland, maar tourde ook in de UK, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

De band bracht drie albums uit: Vanity (2009), Bright Companions (2012), The Great News (2015), waarvoor John Coffey een Edision voor Beste Rock Album kreeg, en een EP, A House for Thee (2016).

Shows:  18 augustus Lowlands Festival, Biddinghuizen

                16 december AFAS Live, Amsterdam

14 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »