Singer-songwriter duo Jodymoon brengt op 13 oktober een dubbelalbum uit met live opnames van de afgelopen tien jaar. Jodymoon – The Best Of Live 2013-2023 bevat 23 nummers, die zijn opgenomen tijdens concerten in onder meer Amsterdam, Bilbao, Hamburg, Heerlen, Keulen en thuisstad Maastricht. Het album is beschikbaar op cd/digitaal (eigen beheer) en wordt voorafgegaan door eerste single Hold It Down Somehow op 15 september.

 

Jodymoon werd in 2006 opgericht door zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets. De twee wonnen in 2008 met hun mix van folk, pop, klassiek en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

Jodymoon heeft sindsdien zeven studioalbums uitgebracht, die zonder uitzondering lovende recensies kregen. De band trad op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde in het voorprogramma van onder anderen Joan Armatrading, Damien Jurado, Wende en Tom McRae.

Het meest recente studioalbum was Firestone, het album waarmee Johan en Digna in 2021 hun 15-jarig jubileum vierden. “Na Firestone en onze jubileumtour waren we nog niet meteen toe aan het schrijven van nieuw materiaal. Het voelde goed om na zoveel jaar gespeeld te hebben eerst eens stil te staan en achterom te kijken. We hadden zin in wat men in de kunst zo mooi een ‘retrospect’ noemt. Vanaf 2013 hebben we bij veel van onze live optredens audio-opnames gemaakt en het was al langere tijd onze wens om iets met deze opnames te doen”, zegt  Johan. “Ook omdat  we dit jaar een jaartje niet touren leek dit het juiste moment om ons eerste Jodymoon live album uit te brengen”, voegt Digna toe. Samen hebben ze de afgelopen tijd meer dan 10 jaar aan opnames doorgeluisterd en de mooiste vertolkingen geselecteerd voor Jodymoon – The Best Of Live 2013-2023.

Een nieuw Jodymoon studioalbum staat voor 2025 op de planning.

17 september 2023
In dit bericht:
Translate »