Voorafgaand aan hun langverwachte achtste studioalbum Weathervanes, hebben de Grammy-winnaars Jason Isbell and the 400 Unit vandaag Cast Iron Skillet uitgebracht, de derde single afkomstig van de langspeelplaat. Cast Iron Skillet volgt op de goed ontvangen eerste twee nummers Death Wish en Middle of the Morning.

Op Cast Iron Skillet onderzoekt Isbell zijn relatie met de levenslessen die hij leerde tijdens het opgroeien in de zuid-Amerikaanse staat Alabama, van het extreem alledaagse tot de meest complexe waarheden van het leven. Op Cast Iron Skillet probeert Isbell het slechtste van het zuiden af te breken en te proberen een nieuwe, betere en meer liefdevolle regio op te bouwen. Hij deelt ook een wijze quote:

“If we romanticize the past, we can’t really learn from it”

Het album is opgenomen in Nashville’s Blackbird Studio door Isbell’s Grammy-winnende band, Derry deBorja (piano), Chad Gamble (drums), Jimbo Hart (bas) en Sadler Vaden (gitaar) samen met speciale gasten zoals o.a. Amanda Shires en Mickey Raphael. Sylvia Massy & Ian Rickard en Morgan O’Shaughnessey dragen ook bij aan het album.

30 april 2023
In dit bericht:
Translate »