The Heart Is Asymmetrical heet het nieuwe album van Janne Schra dat op 26 mei uitkomt. Het album gaat over intuïtie en loslaten. We blijven maar zoeken naar dingen die ons leven perfect moeten maken, maar ons hart is asymmetrisch, dat moet een hint zijn!

Janne verpakt haar overpeinzingen in 13 soulvolle Engelstalige popsongs, geschreven en opgenomen samen met producer Adam Bar-Pereg. Op 5 mei komt het nummer Five Years als smakelijk voorproefje uit en van 6 mei t/m 23 juni touren Janne en band langs Nederlandse clubpodia (agenda).

 

Als singer-songwriter beweegt Janne Schra zich sinds Room Eleven binnen het spectrum van folk en jazz. In 2020 ontmoette ze producer Adam Bar-Pereg (Benny Sings) en werd ze nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ze samen door hem geproduceerde popliedjes zouden maken.

Het resultaat is The Heart Is Asymmetrical, een sferisch catchy popalbum dat in grote lijnen gaat over intuïtie en loslaten van wat je niet (meer) dient. Niet meer zoeken naar perfectie, maar gewoon zíj́n! Het album is deels opgenomen in Amsterdam-Noord en deels in de vermaarde Konk Studios in Londen (The Kinks) en werd gemixt door Alex Farrar (Suki Waterhouse). Janne schreef behalve met Adam, voor het album onder meer ook liedjes met Nana Adjoa en Wannes Salomé (Klangstof). De afgelopen maanden kwamen High Five en Underneath al online beschikbaar. Een eerste video maakte Janne bij  Underneath (youtube), samen met actrice Thekla Reuten.

 

Janne Schra zingt, componeert, schildert en filmt. Ze maakte internationaal furore als zangeres van Room Eleven en daarna Schradinova maar is sinds 2012 actief onder haar eigen naam. Met verschillende bands en verrassende samenwerkingen experimenteerde ze de afgelopen jaren met jazz, Americana, folk en (indie)pop. Met haar vorige band, De Vogels, maakte ze een succesvol Nederlandstalig jazzalbum: In de Regen, waarvoor ze in 2021 een Edison Jazz in ontvangst mocht nemen. Het nummer Het Enige Dat Ontbreekt werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

 

Janne Schra – The Heart  Is Asymmetrical tour

6 mei – Dordrecht, Bibelot

19 mei – Leiden, Gebr. De Nobel

24 mei – Deventer, Burgerweeshuis

7 juni – Groningen, Spot/Oosterpoort

8 juni – Amsterdam, Tolhuistuin

9 juni – Utrecht, TivoliVredenburg

23 juni – Rotterdam, Bird

Janne’s band bestaat uit Daniel Eskens (bas), Jelte Heringa (toetsen), Laurens Radstake (gitaar) en Nicky Hustinx (drums).

5 mei 2023
In dit bericht:
Translate »