Irene Hin heeft haar debuutalbum Achtbaan uitgebracht. Op het album staan onder meer de gelijknamige single die eerder deze week uitkwam, haar debuutsingle Schaduw Van Jou en de hitsingle Blijf Nog Even, die ruim twee miljoen keer is gestreamd.

Achtbaan gaat over verlies, liefde en kiezen voor jezelf”, vertelt de 28-jarige zangeres en songwriter over haar debuutalbum. “Toen ik aan Achtbaan schreef, was ik erg zoekende naar wie ik ben. Wie wil ik zijn, met wie wil ik omgaan, wat is de relatie met mijn ouders? Tegelijkertijd zocht ik binnen de nederpop naar mijn eigen muzikale stijl. Ik heb van alles geluisterd, van R&B tot jaren ‘90-muziek en zelfs een beetje rock. Ik heb me ook laten inspireren door mijn muzikale helden: Amy Winehouse, Michael Jackson, Miley Cyrus, Alanis Morissette en Dolly Parton. Countrymuziek vind ik te gek: vaak hartverscheurende liedjes over liefde en verlies, maar dan in een vrolijk jasje. Al die inzichten en invloeden komen bij elkaar op Achtbaan. Mijn debuutalbum voelt daarom als een soort dagboek.”

Op Achtbaan staan onder meer Irenes debuutsingle Schaduw Van Jou en de daaropvolgende singles Rode Leren JasBlijf Nog Even en Niemand Anders. Het nummer Blijf Nog Even schreef Irene met Paul Sinha en Adriaan Persons. De track gaat over haar vader, die in 2019 overleed aan de gevolgen van Alzheimer. Afgelopen maart trad Irene met het nummer op in de Ziggo Dome, tijdens het Herinneringen Top 50 Concert. Inmiddels is Blijf Nog Even ruim 2,3 miljoen keer gestreamd. Op Achtbaan staat ook de gelijknamige single, die eerder deze week uitkwam. Daarover zegt Irene: “De tekst gaat over mijn negatieve ervaringen in de liefde. Juist daarom besloot ik om van het liedje zelf het tegenovergestelde te maken: een vrolijke en opzwepende track over vallen en opstaan.”

Irene Hin groeide op in een muzikaal gezin. Irene: “Muziek maken was een groot onderdeel van ons samenzijn. Mijn broer speelde gitaar, mijn zus drumde een beetje en ik zong. Mijn vader stimuleerde ons het podium op te gaan. Dan stuurde hij mails uit of er ruimte was voor ons om op te treden. Daar ontstond mijn droom om zangeres te worden en liedjes te gaan schrijven. Waar andere kinderen na school met elkaar zaten te MSN’en, schreef ik verhaaltjes.”

In 2022 verscheen Irenes debuutsingle Schaduw Van Jou. Daarna werd ze uitgenodigd in verschillende radioprogramma’s en was ze De Spot-artiest op 100%NL. Vorig jaar was ze support act bij drie shows van Racoon. Sinds haar optreden in de Ziggo Dome droomt Irene Hin van een uitverkochte Nederlandse tour. Maar bovenal hoopt ze mensen te raken met haar muziek. “Ik hoop gewoon dat ik mensen kan verrassen en inspireren. Dat er mensen zijn die zichzelf kunnen vinden in mijn teksten, mijn muziek mooi vinden en er graag naar willen luisteren.”

16 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »